Povjerenje uvijek djeluje samo jedan korak ispred nas, pa čak je i to puno, ono djeluje dok je noga još u zraku! Programi i um, s druge strane, djeluju u beskrajnu prošlost, beskrajnu budućnost, pa čak i beskrajnu sadašnjost (nestrpljivost). Ovo je jedina razlika između njih!

Primjerice, idete kod poslodavca tražiti posao i već ste u panici jer zapošljava samo troje ljudi, a javilo ih se dvjesto! Um sve već zna i govori vam kako će biti teško, kako je velika konkurencija, vaše iskustvo nije dovoljno, nemate vezu, premladi ste, prestari ste, praktički sve scenarije će za vas predvidjeti i to, naravno, uvijek negativne. Sve su to sjećanja. Povjerenje vam, s druge strane, daje mir i vi ste opušteni jer znate da ako trebate baš vi dobiti taj posao, dobit ćete ga! I to ne zato da biste se obogatili, nego zato što ondje za vas postoji lekcija, nešto što trebate naučiti u svom životu. A možda baš taj mir trebate naučiti, taj spokoj povjerenja u širu sliku, iako nemate pojma čemu sve to, zašto sve to?
Dakle, svoje pouzdanje dajemo tom polu-koraku, ovoj sekundi u koju baš sad buljimo! Samo tome! Sve ostalo su sjećanja (strah).

Konačno, da bismo zaista bili u stanju prihvatiti i iskreno reći: “Neka bude kako treba biti”, potrebno je nešto što će nas podržati u tome, neka sila koja će prigrliti našu odluku da se prepustimo i imamo to povjerenje. To je kao kad smo zaljubljeni – gube se sve garancije za bilo što! Sustav se raspada, počinjemo pucati po šavovima razuma i logike, griješimo u svakodnevnim poslovima, ništa više ne drži vodu! Ali nekako i ne marimo, ne bunimo se, dapače, želimo da to traje, jako nam se sviđa to tiho ljubavno pijanstvo. Kad kultiviramo Ljubav prema sebi, mi u stvari održavamo to stanje gubitka takozvane kontrole nad životom i život nam tek sad postaje stvaran. Tada je i otpuštanje stvarno – ono sve pretvara u nemar prema normama koje su nam postavljene da ih naganjamo za života.

Citat iz knjige “Ljubav u knjizi”

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Kako funkcionira povjerenje

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.