Svatko od nas treba raditi na osobnoj perspektivi Ljubavi koja će zatim stvarati ukupnu sliku našeg odnosa prema svijetu i planeti Zemlji. To postižemo ako pronađemo fokus kroz koji će se ta perspektiva razotkrivati, a on može biti samo u nama, jer drugi fokusi su podaci i programi, priče i legende. Jedini način na koji možemo koliko-toliko pojmiti što znači voljeti sebe je ako odustanemo od svih tih objašnjenja, pojašnjenja i priča. Ono što na kraju preostane – to je Ljubav!

Agresija je zapravo prostor u kom se odvija bitka za očuvanje “identiteta” utvrde koju smo izgradili o sebi i vječno je gladna svog održanja, pod bilo koju cijenu. Ljubav, s druge strane, neprestano prazni prostor, ona uvijek čisti i prilagođava tu napetost praznine prema Sebi. Caka kod bezuvjetnog voljenja je u neutralnosti, u suzdržanosti da tom Volim te pridružujemo bilo što! Ako nema ni slike ni tona dok volimo (očekivanja), onda ih neće biti ni kao reakcije na ljutiti svijet oko nas. Odustati od prosuđivanja znači dati povjerenje Ljubavi da će ona to sjećanje što sve osuđuje apsorbirati u Volim te kojeg smo uputili kao odgovor na ljutnju.

Zato, sve uložimo u Ljubav, zadnji atom snage! Neka to bude apstraktna Ljubav, nepoznata, a opet jedina znana! Bacimo se u taj prostor gdje nema ničeg što bi nam uzvratilo Volim te, imajmo povjerenje! Tada ćemo znati, jer u toj tišini biti ćemo doma, u Sebi, u Svemu.
Zaokupirajmo svoju pozornost s voljenjem, jer nema druge! Voljeti nije opcija, nije odabir ni dužnost. Voljeti je Istina.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Ni slike ni tona

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.