Kod Ljubavi, najveći izazov je u njezinom neosobnom dijelu. Što ona više gubi oblik, to je bezuvjetnija. Izazov je u tome da sve to moramo potražiti u njezinom Izvoru, a on je unutar nas.

Ali što to znači unutar nas? Gdje je to, u stvari? To je skriveni svijet, zaboravljeno bespuće čiste svijesti. Ogromno je to područje, poput sna koji sanjamo svake noći, a u njemu putujemo mnoštvom univerzuma.

Tako, najmoćnija Ljubav, njezin najapstraktniji dio, skriva se u dubinama našeg bezdana. A osvijestit ćemo je ako ju prestanemo prosuđivati, tumačiti i objašnjavati. Ovi su poput krpelja koji Ljubavi kradu energiju. Ono što iza njih preostane je ništa, tek sumaglica poput industrijskog zagađenja u Šangaju, a mi mislimo da je to sve!

Ljubav je prisutnost čiste svijesti, jedini Izvor života. Moramo joj zato dopustiti da nas oslobodi od vlastite tiranije nad nama samima, da govori iz nas, da voli iz nas i ponudi nam bezbrižnost i povjerenje.

Računajte na to da smo sve to bili prije “nas”, prije opisa, onoga što smo zaokružili i definirali kao stvarnost. Kaos je tek nedavno došao, to je malena mrvica, tek prostor između dvije crtice trilijunki sekunde na satu postojanja. Ali zapanjujuće je kako nas je upravo ta mrvica doslovno otela, zatočila, određujem nam tko smo, zašto smo!

Tako mala sitnica, zamislite!

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

4 thoughts on “Kada se pojavio kaos?

  1. Prekrasan tekst, oduševljena sam i nadahnuta, hvala puno.. hvala, hvala, hvala <3

  2. Hvala Ti Neno na divnim životnim komentarima. Kad god uhvatim taj teško uhvatljiv trenutak posvećivanja tvojim tekstovima, uvek se iznova radujem ljubavi koju uvek pronalazim između rečenica, a to mi ulepšava trenutak ovog sadašnjeg, ovog ovde i sada. >3

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.