Ljubav, kao što smo rekli, osvještavamo voljenjem sebe, a to znači biti svjestan sebe kao svjetionika – jedinog izvora svjetla u okolnom mraku programa i iluzornih ideja o svijetu. I premda nas uistinu nitko ne može naučiti kako točno voljeti sebe, ono što možemo i trebamo jest raditi na čišćenju svega onog što Ljubav prema sebi nije. A to ćemo prepoznati po tome jer će nas stalno htjeti razdvajati u više entiteta, parcijalizirat će našu prisebnost i žudnju za voljenjem.

Primjerice, ako insistiramo da smo dva – tijelo i um – to nije Ljubav, tek sjećanje o njoj, i to čistimo. Čišćenje je tako, povratak u Jedinstvo koje je poput vode u posudi. Ako dodamo još vode, ona će uvijek biti jedinstvena i cjelovita, nikad neće biti dvije vode unutra. Ako je dalje ulijemo u jezero ili more, opet je cjelina, sve veća i veća!

Voljeti sebe znači biti vodom što se gomila u posudi Božanskog tijela i s tim trajnim širenjem graditi svjesnost da je sve to nedjeljiva cjelina.

Ljubav u knjizi

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.