Mi svakog trenutka odabiremo što ćemo raditi u svom životu. Sam taj čin odluke je već disciplina sama po sebi. To je praksa svjesnosti, sadašnjeg trenutka i donošenja odluka. Tako se kultivira namjera za promjenom, za boljim i kvalitetnijim životom.

Znači, mi možemo sad odmah reći: “U ovom trenutku odabirem reći Hvala“. Tako možemo odabrati bilo što, da ćemo meditirati, prakticirati unutarnju tišinu, da ćemo prakticirati neku tjelesnu disciplinu i unutar svega toga unositi Ljubav kao podršku samima sebi. Često se žalimo kako nas roditelji ili društvo nisu podržavali u djetinjstvu, ali sada imamo priliku dobiti podršku Ljubavi u našoj namjeri da se iscijelimo.

Prakticiranje pažnje na ono što ćemo učiniti slijedeće sekunde je izvrstan način za osvještavanje što to znači preuzeti odgovornost za svoj život. Ako se trudimo djelovati svjesno i odgovorno, onda ćemo osvijestiti svoju moć da sve možemo transformirati, svaku situaciju, iscijeliti je i tako oplemeniti svakodnevni život novom, svježom energijom proizašlu iz dobrih odluka.

Prakticiranje odabira je poput zagrijavanja kod vrhunskih atletičara: tek kada vam krv prokola, kada se sve uzbudi i zavrije, vi možete ostvariti optimalne uvjete za samu utrku. I premda se to Hvala čini laganije od pera, ipak ono zahtjeva psihološku pripremu, uzavrelu krv i napetost pažnje pred sam start. Odabir je tako izazov – to je čin koji priziva inspiraciju i maštu da nam život bude uzbudljiv, a zaintrigiranost njime će samo rasti. Oslobodit ćemo se mulja pod nogama uslijed svakodnevne dosade: jednostavno ćemo izuti cipele i nastaviti hodati bosi po svim terenima što slijede.

U odabiru se krije duboka filozofija življenja. Vi ćete uskoro otkriti cijelo mnoštvo paragrafa, podnaslova i sitnih slova ugovora i dogovora koje ste potpisivali s otporom. Otkrit ćete i da su neke odluke privid i da je to tek jedno pero od lepeze nekih odabira postavljenih daleko izvan vaše percepcije i tada nastupaju prepuštanje i povjerenje.

Iz svakog svjesnog čina, svake prakse, možemo izgraditi cijeli niz drugih disciplina jer sve je uvjetovano sa svim i uvijek se treba uzeti u obzir ako želim povećati perspektivu, dobiti veću sliku. U jednom trenutku će samo bljesnuti razumijevanje potpune odgovornosti i jasnoća našeg položaja na planeti Zemlji.

Sreća je u slijedećoj sekundi. A sada je radost jer se nabrijavamo za ono što slijedi, poput tinejdžera dok se radosno pripremaju za maturalnu večer gdje ih čeka sreća ili kad s guštom provjeravate vodu u hladnjaku automobila jer idete na more gdje ćete biti sretni. 

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Donošenje odluka

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.