Snovi su zaista vjerno ogledalo naše Duše, u njima ona živi, a s nama komunicira reflektiranjem sadržaja kojeg se mi povremeno tu i tamo sjetimo prije negoli se promeškolji, baš kao površina vode u kojoj vidimo svoj odraz. Ako malo promotrimo prirodu snova, doista se puno toga u budnom životu može preko njih usporediti i objasniti. Jedina razlika je što su snovi kao tek snimljeni film, nitko ih nije montirao, nije ništa popravljao, ne možemo odabrati najbolje scene, a izbaciti loše. U snu je sve kako jest, bez kalkulacija, bez trgovine i samovažnosti u kojoj bismo se nadmetali s realnošću koja nas okružuje.

Volim povlačiti paralele sa snovima, jer su to odlični primjeri, a svi ih poznaju. Dakle, u snu vi percipirate sadašnji trenutak i nemate svijest o okolnostima toga, niti vas zanimaju. Samo ste tu, sudjelujete u snu i imate iskustvo. Nema analitike, niti logike, nema bojazni da će to nestati. A kada se probudite, ipak sve nestane! Žalite li za tim sjećanjima? Jeste li u strahu da su otišli nepovratno? Snovi su iskustvo života, baš kao i java, ali smo u snu oslobođeni ovisnosti o tom iskustvu, sasvim smo u miru oko tih sjećanja. Nešto više o snovima će biti riječi u posebnom poglavlju.

Citat iz knjige “Ljubav u knjizi”

 

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.