Kad se ego pita jesam li otpustio

Dr. Hew Len kaže da, iako je on u struci koja je zapravo i izmislila taj termin “ego”, on ga nikada nije vidio. To je zato što je ego zapravo sjećanje, to su podaci i programi, nije identitet.

Ego nikako ne može biti “Ja”. To je opis cijele stvarnosti i kompletna osobna povijest zbijena u tzv. osobnost. On će se urušiti kad se uruši jedna od tih komponenti ili sve, a “Ja” je ono što preostane.

To je zapravo vječna petlja iz koje se ne možemo lako izvući. Intelekt to ne može nikada razumjeti jer je za njega to preapstraktno. On ode na seminar i kaže: “Aha, tako se znači otpušta!” I onda se vrati doma u okruženje iz kojeg i u kojem je nastao kaos koji sad želimo čistiti, te kaže: “E, a kako ću sad ovo otpustiti?” On traži za svaku situaciju novu formulu jer nije u stanju razumjeti prirodu sjećanja. Ona su energija, strani implant koji održavamo unutarnjim dijalogom. Sve je to opet intelekt, upravo je on taj koji vječno brblja!

Ho’oponopono je praksa čišćenja, odnosno propuštanja onoga što nam dolazi. To je otpuštanje. Kao da prema vama ide lopta, pa se sagnete i produžite dalje. Ili u prometu – to je najbolji primjer – kada vam netko odjednom izleti sa sporedne ceste i za dlaku izbjegnete sudar. Intelekt će se angažirati, proučavat će što se to približava, odakle dolazi i tko je bacio lopti ili tko vozi. Onda će analizirati kako to, tko je kriv, ići će tražit bacača/vozača i svađati se s njim. To će trajati cijeli dan jer je to zapravo drama (a ona zna biti jaki energetski uzurpator) i um će je vrtjeti jako dugo, možda i nekoliko dana! Ako se sagnemo i produžimo, cijela ta energija ostat će nama. A kasnije ćemo je koristiti za kreativne stvari, za iscjeljivanje, odmaranje, whatever.

Radi se samo o očuvanju energije, a intelekt je troši u ogromnim količinama. Ako otpustimo, ona će ostati za druge stvari. Njome se možemo izvući iz paklenog posla, opakog šefa, bračnog partnera nasilnika, bolesti, zlog susjeda; jer kada imamo energije imamo i samopouzdanje, odnosno snage poduzeti korake koje kao energetski mrtvaci nismo u stanju.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.