Ljubav je energetska činjenica, ona je prapočetak svega, temelj našeg Bića. Međutim, dogodilo se da je iskustvo preuzelo život, otelo Ljubav i zatvorilo je u tamnicu zaborava, pa sad iskustvo doživljavamo kao jedinu istinu. Trebamo učiniti preokret na prirodno stanje – staviti stvari na svoje mjesto: patnja, bol, kredit u banci i razvod s bračnim partnerom je iskustvo, a Ljubav Jesmo. Ali, kako će nam ovo pomoći oko patnje? Neće učiniti da ona nestane, zar ne? Dakle, trebamo prestati percipirati patnju kao problem! Otpustiti ideju da je ona problem je prioritet svakog udaha i izdaha jer takva ideja krade energiju što nam je potrebna da bismo se sjetili esencijalne Ljubavi u nama. Prisjetimo se samo, koliko dugo smo traumatizirali kad nam je ukralo autić/lutku? Pazite, autić je bio meni sve u životu! Imao sam samo jednog, to mi je bila sva imovina, neizmjerno bogatstvo, a emocionalno ulaganje u njega je bilo golemo! Onda je došao susjed siledžija i razbio ga . Koliko dugo sam plakao za njim? Mislim negdje do podneva . Što se tu dogodilo? Pa Ljubav je uravnotežila taj problem, još sam imao dovoljno sjećanja o njoj.

Moramo dopustiti Izvornoj sili u nama da usklađuje našu svijest s njom, radije nego sa iskustvom. Kad to budemo u stanju, ništa nas neće moći pokositi. To je ona hrabrost, snaga, ono tzv. mjesto izvan zone komfora o kojemu svi bruje! To nije urlanje s mačem na travnatoj poljani prema hordi divljih konjanika s druge strane! Ne, to je strpljenje gušterice da joj naraste novi rep koji joj je upravo mačka šapom otkinula!

Junaštvo je uvijek u tišini. Ono je u predanosti nevidljivoj slutnji da je nešto tu nekad bilo i da sam iz toga živio.

Slobodni ćemo biti tek kad otpustimo. Kao što je maleni gušter otpustio svoj rep. Nije žalio za njim, zar ne? Kako je znao da će mu narasti drugi? Što? Išao na terapiju?
Ako ne otpustim svoj nogom smrvljeni autić, to je onda trauma. Ona raste u meni, postaje dominantna i traži moju energiju kako bi živjela. Hranim je sa samosažaljenjem i potvrđivanjem tog iskustva kao jedine stvarnosti.

Otpuštanje je zato prioritet. Stoga i imamo testove da bismo to naučili! Opet smo sad na početku: došao sam na ovaj planet da bi kao Ljubav Jesam imao iskustvo. Izgleda da ne mogu naučiti biti slobodan ako ne “izgubim” nešto za što sam se emocionalno identificirao. Moram preuzeti odgovornost za to iskustvo, a Ljubav Jesam.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Iskustvo protiv Ljubavi

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.