Kako procjenjujemo otpušta li se nešto ili ne? Koja nam je referenca za to, s čim uspoređujemo? Ako to malo detaljnije promotrimo, primijetit ćemo da sve uspoređujemo s istim onim mjerilima kojih se želimo i riješiti dok radimo na otpuštanju – programima i sjećanjima. To je duboka petlja, a razmrsuje je kratki inspirativni uvid koji tu i tamo dobijemo. No, pitanje je hoćemo li ga uopće primijetiti, s obzirom da su velike šanse da će ga um proglasiti nevažnim, jer “nije kao u Mate koji se izliječio od raka pluća u 3 mjeseca čišćenja.”

Joe Vitale: “Koliko ima tih sjećanja, programa; to mora biti ogromna količina?”
Hew Len: “Da, planine!”
Joe Vitale: “Ali kako onda? Kako ćemo se osloboditi tih okova?”
Hew Len: “Treba vam samo jedna zraka svjetla! Znači, nebo je tamno, olujne boje, teško i sumorno. Kada vi čistite, samo jedna zraka sunca se kroz to može probiti, i to vam je dovoljno. Samo jedna! Inspiracija dođe i vi dobijete rješenje za svoju situaciju.”

Dakle, nema načina da to itko zna je li se nešto otpustilo ili nije. Sve reference su iz uma, iz podsvjesnih programa i oni stalno vagaju, a procjenu donose po tome koliko bombona dobivamo u životu. I to im je jedini kriterij, drugo ništa ne valja!

Neki dan sam pričao s rođakom koji je spomenuo kako mu brat ima problema sa ženom, s djecom, svi ga ljute, kaos totalni. Onda je rekao da je i njihov otac bio takav (od rođaka i brata mu). A i djed je bio problematičan, i svi su imali slične probleme . Tako to ide jedno petnaest generacija, a onda dođe netko u šesnaestoj generaciji i kaže dosta! Ja ću sad preuzeti odgovornost i čistit ću svoj život. Onda čisti 6 mjeseci, godinu, dvije i kaže: “Pa ne čisti se ništa?” A nema pojma da on zapravo ima na plećima 15 generacija istog smeća .

Ako pomaknemo kamen s vrha ili s podnožja Himalaja, je li se nešto očistilo? Je li se otpustilo? Ja bih rekao da jest. Znate ono kad izvučete konzervu s dna goleme piramide posloženih konzervi u samoposluzi, pa se sve sruši? Samo jednu ste izvukli! Tko može znati koji je značaj te jedne? Pa pogledajte samo kakvu štetu napravi cijepanje atoma!

Nije problem čistiti i raditi na sebi, problem je odoljeti šaptaču koji nas uvjerava da se ništa ne događa. To je najveći izazov. Na svijetu danas ima više od pola milijarde budista, ali koliko ima novih Buda? Što mislite zašto je tomu tako?

Mi mjerimo život po uspješnosti, odnosno programu o uspješnosti, a tzv. loš rezultat proglašavamo promašajem. Uspoređujemo rezultate drugih ljudi sa svojima i to su nam vrijednosti prakse. Programi su nam senzori uspješnosti metode s kojom se želimo riješiti istih tih programa. To je veliki problem, zapravo najviše treba raditi na tome! To je prvo otpuštanje! Onda će nam i odluke biti rasterećene jer ćemo znati da koju god odluku donesemo, bit će ispravna. Jedini je uvjet da preuzmemo za nju odgovornost.

A ostalo, što bude! Zato imamo povjerenje.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Jesam li otpustio?

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.