Komu ćemo onda govoriti Volim te? Da li je to stijeni, stablu, travci, sebi, zvijezdama na nebu ili osobi ispred nas, kome? Pa jednostavno je! Ako govorimo sebi, onda uistinu govorimo i svemu ostalom, jer sebe je sve to, i Božanstvo i zvijezde, sva realnost koju živimo jer se oni projiciraju iz nas. Ne možemo zaista pobjeći od te veličine. To je kao da udahnem duboko i pitam se što se dogodilo, jesam li ja uzeo zrak ili je zrak uzeo mene? Istina je i jedno i drugo, a ona je sasvim nevažna jer je krajnji rezultat toga moje disanje i samim tim postojanje sada i ovdje. To je onda Ljubav: rezultanta svih tih sila u namjeri.

Dakle, Ljubav ćemo izjavljivati onome što je odgovorno za naše poimanje svijeta, onom dijelu nas koji nam omogućuje da budemo sad tu i čitamo ovo ili što god drugo da radimo. Usporedbe radi, drveni Pinokio ne može postati pravi dječak iz pozicije dječaka, jer je taj već duboko u njemu. Jedini način je da krene od Pinokia i obrati se dječaku u sebi s Volim te, da bi dječak odrastao, izronio iz uniformiranog drvenog kalupa. Tada će Pinokio prepoznati svoju istinsku prirodu i odbaciti armaturu s kojom je hodao po svijetu i tražio zrak da bi ga disao. Prestat će postojati kao program, a zaživjet će Božanstvo, Ljubav koja ne mari ni za čim, osim za voljenjem.

Ljubav u knjizi

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.