Rad na sebi se filtrira kroz kreativnost, posvećenost i tišinu. Svatko od nas posjeduje jednu ili više takvih vještina u kojima možemo profilirati svoju esenciju, ono što nas vuče da putujemo ovim svijetom i prolazimo kroz sve njegove avanture, lijepe i ne baš tako lijepe.

Pisanje je, naprimjer, jedan od takvih mojih “alata”. S njim budim svoju Ljubav, ono je dio mog iscjeljivanja. Kreativnost će izvući najbolje iz nas, ali će i osvijestiti najgore. Onda na tome možemo raditi. Budite zato kreativni bez obzira na sve!

Imajmo na umu da je unutarnji dijalog što ga vrtimo iz sekunde u sekundu također kreacija. To je preslagivanje slika iz podsvijesti, programa i sjećanja koji potom za nas preoblikuju stvarnost. To neprestano blebetanje u nama živi, donosi odluke i oduzima nam esencijalnu energiju koja nam treba da smognemo snage prekinuti tog petokolonaša u našem umu.

Život je poput labirinta, a nacrtao ga je uljez. Mi razgovaramo s njim i mislimo da nam nudi ključeve izlaska iz te petlje. No, dobivamo samo prašinu koju odmah iza nas briše vjetar zaborava. Tako stalno lutamo po uskim hodnicima svijesti, a sve nam je eho tuđih misli, emocija i ideja o svijetu što se odbijaju od zidova.

Koristite svoju maštu. Ona vas otvara, omogućuje vam putovanje. Mašta je “crack” u sistemu, virus koji će nagrizati strukturu svijesti što ju je šaptač izgradio. Rješava vas sputanosti, i zato zamišljajte sebe kako ste slobodni, kako nemate nikakvih utega, ograničenja. Pogledajte sebe kako svijetlite u svakom udahu i izdahu, kako nema patnje ni boli, kako su svjetlom prožeta sva ta sjećanja i identifikacije.

Inspiracija je ključ slobode. A naša je zadaća izolirati je iz sve te buke. Dok stvarate, budite u tišini. Onda imate sve elemente da budete sretni.

Kao što je “Životni tok” pojačao detoksikaciju moje duše, tako užitak može pojačati tvoju radost. Ljudi provode jako puno vremena na stvari koje ih ne čine sretnima, a to je onda pretjerana pažnja na pijesak u školjci, umjesto na biser koji taj pijesak u njoj stvara. Kako bi kultivirala sreću, obrati pažnju na stvari koje voliš. Posveti se njima što više možeš. – “Zagrobni život Billya Fingersa”

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

2 thoughts on “Kreativnost

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.