Ljubav ne trebamo tražiti, ona je svugdje oko nas i unutar nas. Ona je zrak što ga dišemo. Ne tražimo zrak, zar ne? Samo pokrenemo splet mišića i namjeru i udahnemo. Nemamo problem s tim, nisu nas trebali učiti disati. Samo dišemo.

Ljubav je pogled što prodire u sveobuhvatnost. Nisu nas učili kako da gledamo? Samo pokrećemo zjenice i tragamo za predmetima pažnje. Prihvaćamo gledanje bez otpora, ne kontempliramo o tome zašto gledamo, kako gledamo. Samo gledamo.

Ljubav je voda što nas ispunjava i okružuje. Ona je svugdje, sve radimo s vodom, neprestano se služimo njome, nosimo je u sebi. Ne tražimo vodu u nama? Samo je nosimo.

Ljubav je hrana što nas drži na okupu. Ona je procijep između sna i jave, kanal kroz koji dodirujemo Beskonačnost. Ne raspravljamo kako sanjati? Samo zaspemo.

Što je još Ljubav? Sunce, toplina, hladnoća, tama, sve je Ljubav, ništa od toga ne tražimo, samo živimo to iskustvo.

Ako priznamo da je Ljubav daleko prisutnija nego što naslućujemo, onda je možemo živjeti svjesno. Možemo je disati, jesti, piti i gledati. Možemo je misliti, govoriti, kretati se njome. Želite li voziti automobil marke Ljubav, nositi odjeću linije Ljubav, imati i firmu koja se bavi s Ljubavi, plaćati račune s Ljubavi i putovati njome po univerzumu?

Od Ljubavi ne možemo pobjeći, ma koliko god pokušavali. Ona nosi svemir na rukama i njegov je vladar. Sve što mi doživljavamo kao njezinu suprotnost, patnju, mržnju, bijes, rat, bolest – izrazi su Ljubavi!

Teško za povjerovati?

Čista Bezuvjetna Ljubava je namjera, instinkt, nešto što prethodi svemu ostalom. Ona je instrument kojim je svijet stvoren, svaka čestica Primarne Ljubavi što ga je stvarala je tu, u nama, oduvijek. Ona je kao glina koju možete oblikovati po želji, od nje stvarati svjetove.
Pitanje je samo što ćemo stvoriti! Kako se izražavamo prema sebi, iz sebe, prema svijetu?

Kada kažem Hvala, tonem u zaborav, otpuštam konopce što me drže u sljepoći.
Kada kažem Volim te, budim se u svjesnost Stvoritelja.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.