Ljubav se izražava životom, jer ona je to, ona je život! Ako zamislimo da je zemlja Ljubav, što je onda sjeme? Što je voda, sunce, zrak?

Kad “zabijete” košticu avokada u zemlju, sve što vam treba je samo strpljenje, malo vode i sunca. Što je ovdje sve Ljubav, tko koga tu iritira, pogoni, čija je namjera usađena u što? Kakva je to sila rascijepila tvrdu košticu i sad se čini kao da pruža ruke k nečemu, kao da je nešto vabi prema gore?

Bezuvjetna Ljubav nije činjenično znanje, nego mudro. Ako vam Ljubav nešto objašnjava, tumači, svrstava u kategorije, znajte da je to predatorski aspekt voljenja, nešto poput druge strane iste kovanice. Bezuvjetna Ljubav je nijema, tiha i želi povratiti naše zaboravljeno iskustvo Izvorne strasti, njezinu bezobličnost u nama. Ona želi prizvati sjećanje iz stanja svijesti kada je sve stalo u nju, nije bilo izvanjskog. Tako nas sada podučava da je sve na ovoj slici Ljubav, a bezuvjetnost je u prihvaćanju tog prizora kao radnog dijela svakog od nas – da glad za “moje” nestane! To je ono kada mene u njoj nema, a ja sam sve to.

Ljubav će vas natjerati da joj služite, da posložite sve te radnje u ovaj prizor sa slike. Kad kažemo da se Ljubav izražava životom, onda mislimo na strast da svaku našu gestu radimo svjesno, s voljenjem, bez obzira na ishod. Ne sadim avokado da bih poslije imao besplatne plodove, nego da izrazim život kroz sebe. A plodovi su izjava povjerenja koju Ljubav uzvraća, tek blago kimanje glavom kojim ona svoje prisustvo potvrđuje.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Ljubav u avokadu

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.