Kako određujemo što je dobro, a što loše? Da li je bolest Anite Moorjani loša stvar dobroj ženi? Tko to može reći i kada? Tko bira loše stvari, a tko dobre? Jesmo li preuzeli odgovornost? Anita je iscijelila rak u Indiji, ali on se vratio! Čija je to odluka bila? Koja je funkcija loših stvari? Pitanja, pitanja

U svim duhovnim tradicijama, da bismo mogli napredovati, postoje uvjeti razumijevanja dva aspekta jedne Sile. U istočnoj tradiciji primjerice, Chi je esencija što djeluje u univerzumu i čini ga fluidnim, “omogućuje” mu događanje. Moglo bi se reći da je stvarnost emanacija Božanske svijesti, te se odvija se kroz prividni polaritet Yin i Yang energije. U ljudskom tijelu Chi se manifestira kao životna sila bez koje ne bismo mogli postojati niti imati svijest o Sebi.

Mi možemo bilo kojoj stvari pridružiti bilo koju ideju, i ona će nakon nekog vremena postati nekakav realitet, osobna istina. Ali je važno da za to preuzmemo odgovornost! Tako možemo reći da je ono što plovi kroz energetske centre i meridijane u našem tijelu zapravo PUL (Pure Unconditional Love), Čista Bezuvjetna Ljubav. Yin i Yang energija su elementi PUL-a, dualnost Jedne energije i kao takve, nužne su kako bi se održala ravnoteža fizičkog i nefizičkog svijeta. S mehanizmom međusobnog djelovanja ovih dviju sila Yin i Yanga (privremene dualnosti Čiste Bezuvjetne Ljubavi – Božanstva) nastaje Namjera života kao esencijalna sila koja pokreće svijet.

Sve što nam se događa dolazi u paketu od dva: jedan je vidljiv, a drugi nevidljiv. Mi imamo zadatak pronaći u bolesti, tuzi ili nekoj drugoj nesreći njezin drugi dio, “nasuprotnu” energiju Ljubavi/iscjeljenja koja je sigurno tu! Život je ništa drugo do prevrtanje svakog tegobnog kamenčića i detaljan pregled gdje se Ljubav skrila.

Ipak, nema pravog odgovora na pitanje o smislu dobrog i lošeg. Zato ćemo mi kreirati svoju istinu, za nju ćemo preuzeti odgovornost i ona će s vremenom postati disciplina prebiranja po svom Srcu kako bi se mogli iscijeliti od nevolja. Lakše je prevrnuti svoju taštinu i samovažnost, nego milijun tjeskobnih kamenja na koja nailazimo u životu, zar ne? No, za to nam je potrebno povjerenje. Ono je dodatna energija koja će nam dati snage da otpustimo “kako to, zašto to”, zajedno sa sjećanjima koji su ih stvorili.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Loše stvari, dobri ljudi

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.