Ovo je meditacija o motiviranosti za pragmatičnost. Što znači biti pragmatičan? Pragmatičan je onaj koji neprestano traži praktična rješenja za svoja trajna poboljšanja. Šamani su jako pragmatični ljudi, a to znači da su svoj život posvetili praksi i traganju za stvarima koje im koriste u smislu ostvarenja “potpune cjelovitosti”.

Svaki čovjek na planetu trebao bi biti pragmatičan i svoj život posvetiti iscjeljenju. To znači staviti svoje iscjeljenje na prvo mjesto i na tom putovanju činiti sve što može. Apsurd je da mi to već radimo, ali prema stvarima koje nas iscrpljuju; karijeri, slavi, stjecanju novca, samovažnosti, velika je lista!

Što mislite, kada bi Stvoritelj imao nešto što ga motivira da neprestano stvara, što bi to bilo? Inspiracija mi kaže da je to volja za postojanjem. Ona je nevjerojatno moćna: sve gura naprijed i nikad ne prestaje! To je postojanje u svakom mogućem obliku: kao svijest, kao energija, kao materija, tko zna koliko razina još tu ima!

Zamislite tu motivaciju – Božansku motiviranost! Ona tjera sva bića u univerzumu da se bore za svoj život, da opstanu kao vrsta. Ima li toga u nama? Ima naravno, pa to je jedino što i imamo 😀! Trebamo je osvijestiti kroz djelovanje, a to je onda pragmatičnost.

Mnogi tzv. motivacijski govornici žude da otkriju neku čarobnu formulu putem koje će motivirati ljude i u tome biti najjači. Pritom najčešće guraju disciplinu u prvi plan. Ali, nije riječ o disciplini niti o buđenje u 05h i ponavljanju istih rituala do iznemoglosti. Kakva onda to sila tjera sva bića da stvaraju podmlatke, iznova i iznova, unatoč ponekad i očajnim uvjetima? Ne razumijemo to, ali znamo da je ona tu i da upravlja nad nama. To je nevjerojatna snaga i jedino se iz tog izvora može napajati volja za svjesnim djelovanjem.

Motivacija da preuzmemo odgovornost za svoj život je u Božanskoj volji za postojanjem. Ipak, nitko se time svjesno ne bavi – ne prepoznaje tu silu u svojem dahu, otkucaju srca ili pokretu tijela. Vrijeme je da sklonimo veo “zdravog za gotovo” i krenemo upoznavati Sebe dokle god je to moguće.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 09.10.2023, s početkom u 20 sati.

Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms