Kada kažete “nemam svoje ja”, onda govorite “nemam inspiracije”, “nemam energije”, “nemam potencijala”, “ne znam što bih sa životom”, “svi manipuliraju nada mnom, rade od mene štogod hoće, jer nemam svoje ja!”. Je li to istina? Tko je taj “ja” i što je to “svoje” koje on/a nema?

Ovo je meditacija o samosažaljenju. Ono kaže: “Nemam sve što mi treba da bih živio, da bih bio sretan, nemam samopouzdanja.” Samopouzdanje nije neka supermenska moć da se nosimo sa svime, to je jednostavno pokrenuta energija. Kad se zaljubimo, imamo puno samopouzdanja. U entuzijazmu samopouzdanje raste, u depresiji pada.

Ovo je putovanje prema unutra. Ovdje otkrivamo svoje Ljubavno Ja, umjesto intelektualnog, opisanog ja, jer taj će uvijek biti poražen, koliko god da bio “uspješan” na ovom planetu. Sustav uvijek porazi samog sebe jer se sobom hrani.

Ljubav ne možeš poraziti, ona dobiva energiju iz Beskonačnosti. Uvijek uzvraća znanjem o svojoj moći da otpusti. Naše istinsko Ja ignorirat će poraze, neće se za njih vezati. Intelekt će možda biti uvrijeđen, ali Ljubav će odmah sobom ispuniti naše Biće i vratiti povjerenje.

Lažno ja identificira se s dramom, na nju se veže i kao ona raste, odbija život gdje je nema. Mi na neki način osjećamo ovu odvojenost – lažni ja i Ljubavni Ja. Kao da postoji nijemi promatrač života i onoga koji djeluje – takozvanog ja (ime i prezime). Zato s lakoćom kažemo da treba primiriti um, premda je to apsurd, jer um je taj koji to govori. U ovoj meditaciji ta odvojenost bit će jasnija; dat ćemo priliku promatraču da postane onaj koji djeluje.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 11.09.2023, s početkom u 20 sati.

Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms