Čovjek doživljava planet Zemlju na dva načina: putem uma i Duše. Uravnoteženi život, zdravlje, mir i Ljepota dolaze kada su ovo dvoje u savezništvu, usklađeni i pomireni, a ne u ratu, kao što je to najčešće slučaj. Ova dva, nazovimo ih “oka znanja”, imaju “alate” čija je zadaća održavati ravnotežu: Duša se služi Ljubavlju, a um zahvalnošću.

Ljubav, tako, nije od uma, ona je apstraktni aspekt Sebstva. Zahvalnost je od intelekta. Ona intelektu pruža priliku da postane svjestan svojeg okruženja, svojeg tijela i okolnosti u kojima se nalazi. Intelekt bez zahvalnosti sve to optužuje i okrivljuje za svoje loše stanje, no u stanju zahvalnosti sve to postaje podrška. To je priznanje čudesnosti svijeta, umjesto “ajme mi je i kuku”.

U ovim meditacijama cilj nam je izvući korupciju iz pojmova kao što su Ljubav i hvala ili Bog. Krajnje je vrijeme da iz tih polja energije izbacimo sjećanja, predatora, halapljivca i stravu. Jer, to su riječi stvaranja. One posjeduju nevjerojatnu čistoću. Rad na toj čistoći naziva se duhovnost. I kada govorimo o čišćenju, počinjemo odatle. Izbavljujemo Ljepotu iz ropstva rutine, navike i uvjeta. To je predivan cilj, izbaviti pogodbu iz Ljubavi, zar ne? Izbaciti uvjet iz zahvalnosti: moram nešto biti, nešto dobiti, da bih bio zahvalan. Lijepo je meditirati o tome.

Predivna je to misija, očistiti riječ hvala od prljavštine, agresije, prisile i moranja, od nekakvog bontona, takozvane pristojnosti i kulturnosti, normi i standarda. Sve to vadimo van i ostavljamo suštinu. A to je duboka namjera Božanske Ljubavi.

Ovo je meditacija o zahvalnosti. Zahvalnost je to Stvoritelja što kroz nas univerzumom putuje. Stvorimo žudnju i znatiželju prema čistoći zahvalnosti, sada i ovdje!

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 01.04.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli! 🧡

(Image by DELFINO RAMIREZ from Pixabay.)

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms