Zašto ljudi rade gnjusne stvari? Nije problem doći do odgovora na ovo pitanje. Znamo ga mi, u to nema sumnje: uzrok zloći je strah. Ali, ništa tu novoga nismo otkrili! Stoga nas više zanima kako da riješimo taj silni strah, kako da ga osvijestimo, prepoznamo i otpustimo njegove uzroke. Jer strah je radije reakcija nego stanje. To je energija u bijegu i kaosu, poput pijavice ili tornada kada se poklope uvjeti.

Što je zapravo zlo? Pa zlo je sve ono negativno od očekivanja. Ima ona priča o dva vuka u nama; jedan je zao, drugi dobar; u prijevodu – jedan je Ljubav, a drugi strah. S tim možemo raditi. A onda imamo i ono pitanje iz Ho’oponopona: “Što je to u meni da imam iskustvo ovoga zla?” Odgovor je vrlo jednostavan: pa strah je u meni! I dokle god postoji straha, bit će i zla.

Ja se u svojem životu ne sjećam zlih ljudi, nikada ih nisam sreo. Prestravljene jesam, bijesne i ljutite, sreo sam zlostavljače, čak i jednog ubojicu, ali čisto zlo nikad nisam vidio. Postoji li doista čisto zlo? Imamo “sotonu”, ali nemamo zapravo ništa. Samo opis i interpretaciju.

U snovima često znamo “naići” na nepoznato zlo od kojega se prestravimo i probudimo u javu gdje sve to nije istina. Ali, često se kaže da je to personifikacija nekog sanjačevog straha. I kada se ovaj zaleti prema zlu, ono se rasprši i nestane. To naravno nije zakon ili princip, ali često se događa. Jesu li zlikovci na ovom planetu personifikacija straha dobrih ljudi? Treba nam mudrost u tome. Kakva mudrost, što je uopće mudrost? Očito je da nije proizvod iskustva. Jer imamo mi iskustva, ohohoo, a opet radimo (ista) sranja. Treba nam nijemo znanje, jer to je mudrost Stvoritelja. Stoga je ovo meditacija o mudrosti, a ne o zloći.

Kakva zapravo hijerarhija vlada “u nebesima”, u raju? Što je to tamo drukčije nego ovdje? Samo znanje o strahu, ništa više! To je jedina razlika. Super! Na tome možemo raditi. I radit ćemo. Na meditaciji 😊

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 04.03.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms