Što je to duhovno vodstvo? To je osjećaj ili znanje da postoji neka vodilja, nekakva apstraktna sila ili impuls koji nas usmjerava prema nekim odlukama ili pomaže kod teških životnih iskušenja. Mi ne znamo odrediti kakva je to sila, je li ona dio nas, je li nešto izvan nas, je li to nekakav anđeo čuvar, je li to Božanstvo samo… Ali, to zapravo i nije važno – to zanima samo intelekt, a on se ionako ne uzda u takvo vodstvo. Premda za njim žudi, rado odmahuje rukom i proglašava ga glupošću (dok ne dođe frka).

U ovim meditacijama imamo jedan važan cilj: želimo iz vjerovanja prijeći u znanje. Koliko god da to znanje bilo apstraktno, ono je i dalje znanje. Ima mnogo razina znanja…

Postoje dvije vrste duhovnog vodstva: apstraktno i konkretno. Apstraktno pomaže duši, a konkretno prestravljenom intelektu. Apstraktno je umu nedohvatljivo, premda ga ovaj neprestano pokušava zarobiti u opis. Konkretno vodstvo blizu je ovom svijetu i njegovim principima, postoji još od postanka, ima mnogo oblika i imena. Ali, nad njim visi ogroman teret nevjerojatno nagomilanog očekivanja koje je jednako staro kao i ono samo.

Ovu meditaciju posvetit ćemo prepoznavanju ova dva odnosa i stvorit ćemo put prema znanju o tome što se tu događa.

Pitanje kojim ćemo se baviti jest kome zapravo to duhovno vodstvo pomaže, intelektu ili duši; što mu je prioritet, iscjeljenje duše – njezina pročišćenost ili lagodni život uloge koju trenutačno živimo i održavamo? To je slično pitanje poput onoga što je Bog zapravo stvorio, dušu ili čovjeka. Ljudska vrsta zakačena je na tijelo, pa im je, kada pričaju o stvaranju, samo ono na pameti. Čak im je i “slika i prilika” potpuno tjelesna!

Duhovno vodstvo, kada ga se osvijesti i prihvati, čudesan je odnos s apstraktnim i nepoznatim. To postaje izvor velikom povjerenju u život sam. A to je ono što nas sve zanima: snažno i nepokolebljivo povjerenje u smisao svega ovoga što proživljavamo.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 06.11.2023, s početkom u 20 sati.

Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms