Hrabrost neznanja je princip iz Ho’oponopona koji govori o djelovanju uz priznanje da mi ne znamo što se događa. A to je najteže priznati! Riječi “ne znam” duboko oslobađaju.

Što znači kada kažemo “nemam pojma što se događa”? Ima puno razina tog neznanja, ali zapravo mislimo na razinu duše, njezine odluke, namjeru, ugovore i dogovore. To znači da se uzdamo u njezinu mudrost koja je iskustvena, stečena kroz eone promatranja i djelovanja. S druge strane, intelekt ima linearno znanje. Ona zna sve o zvijezdama i svemiru, ali nema iskustvo nijednoga.

Naš je zadatak da kod sebe probudimo nepokolebljivu hrabrost djelovanja i volju da za to preuzmemo odgovornost. A to možemo izgraditi jedino iz iskustvenog znanja duše, a ne linearnog. Linearni um uvijek kaže “sutra ću”! On ima puno vremena, a vrijeme leti.

Bebe imaju nešto iskustvenog znanja, ali to nije mudrost. To znanje nastalo je iz prijetnje, “pec, pec, ne diraj to!” Međutim, ta prijetnja postane unutarnji demon i ostane tu do kraja života. Zato je ljudska vrsta u vječnom strahu od nekakve kazne. A najveća kazna su kritičke oči drugih ljudi! To je razlog zašto kolektivno nemamo samopouzdanja, jer ga uvijek vrebamo u njihovim očima. Netko će reći: “Ali, kada se beba opeče, znat će da ne smije dirati vatru!” No, koliko se beba opeklo na ovom planetu? Jeste li se vi opekli? Najčešće o vatri znamo od urlika roditelja, “PEC, PEC!”. Sve je to opisano znanje, a s njim i njegove prijetnje. Danas se cijeli planet mora kolektivno iscjeljivati, jer ima traume i refleks života koji uvijek vreba neki predosjećaj kazne koja sigurno dolazi.

Treba nam Sloboda duše, a to je onda hrabrost neznanja. Najvažnija komponenta hrabrosti neznanja je usuditi se. To onda postaje hrabrost djelovanja u skladu s pozivom duše. “Samo kreni!”, kaže duša. “Želiš biti modni kreator? Samo kreni! Ali, probudi svoje voljenje! Probudi moć i snagu koji u tebi žive! Postani svjestan podrške kreacije jer tu je inspiracija. To će te izdvojiti od sivila svijeta i njegova beskrajna kopiranja samog sebe ne bi li vidio odobravanje u očima drugih. Tvoja Ljubav je tvoja jedinstvenost. Imaj povjerenje!”

U ovoj meditaciji bavit ćemo se hrabrošću neznanja. Naš je cilj i um navući na ovu hrabrost, neka rado ide u nepoznato, iako prestravljeno tvrdi da zna što se događa i što ga čeka… gdjegod…

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 11.03.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli! 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms