U ovoj meditaciji bavit ćemo se problemom odgađanja, odnosno otpora. Zašto odgađamo stvari? Zato što u njima ima elemenata koje ne volimo. Naprimjer, ako želimo smršaviti moramo se suočiti s elementima tog procesa koje ne volimo; ne volimo ideju da trebamo manje jesti, ne volimo moranje i disciplinu, ne sviđa nam se hrana koju je poželjno za taj cilj jesti. Ali, tu ima elemenata koje itekako volimo, poput vizije sebe kao mršave, elegantne, s pločicama na trbuhu i visokim samopouzdanjem u teretani i slično. No, nas zanimaju ovi nevoljeni dijelovi. Zanima nas taj otpor i kako ga ukloniti.

Kod ljudske vrste uzrok tog problema uvijek je isti, uvijek, uvijek, uvijek! Caka je u našem intelektu i njegovim vladarima, programima i sjećanjima koji pružaju otpor. Duša nema s tim problema, ona ne odgađa ništa! Sav ostali prirodni svijet nema taj otpor, samo čovjek odgađa! Zamislite da ptica selica kaže: “Ne da mi se letjeti, ‘ajme tko li će biti sa mnom u grupi, neće valjda bit Mate? ‘Ajme, ne da mi se…” 😀

Nevjerojatno je da smo uspjeli preživjeti svoju povijest! Oslanjamo se samo na intelekt i njegovu linearnu tehnologiju. Pračovjek se oslanjao na buzdovan i koplje i nikada tu svoju zakačenost nije napustio! Naravno, usput je kroz milenije na tu ovisnost natovario mnogo straha.

Postoji li otpor prema iscjeljenju kad smo bolesni? Neki duboki podsvjesni otpor koji gura od sebe namjeru iscjeljenja koju tijelo prirodno ima? To bi objasnilo zašto neki tretman nekome pomaže, a drugome ne. I o tome je ova meditacija: odgurujem li od sebe svoje iscjeljenje, svoju budnost, svoj mir i povjerenje?

Volim zamisliti svoju dušu kao jedan nezamislivo hrabri entitet. Volim zamišljati i da takva snaga i odlučnost postoje u meni i žudim za njima tragati. Volim pomisao “izvlačenja” na površinu njezine beskrajne Ljubavne svejednoće. To me ohrabruje, pruža mi uzbudljivost, stvara osjećaj avanture i jedva čekanja takva odnosa sa sobom. Vizija duše kao hrabrog bića u meni djelo je inspiracije. To je vizija donošenja odluka, konkretnog djelovanja, to je put prema iscjeljenju. I ovo ćemo prakticirati u ovoj meditaciji!

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 11.12.2023, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.