U praksi Ho’oponopona najčešće je pitanje: “Ja čistim, a događaju mi se sranja! Čak su se stvari i pogoršale! Pa kako too?” Ovo pitanje je poput neke velike stijene na našem putu prema vrhu planine. Mnogi praktičari zaglave ovdje, jednostavno ne mogu zaobići ovu stijenu i nastaviti svoj put!

Ali, kome se to događaju sranja? Umu ili duši? Kome treba iskustvo života na ovom planetu? Umu ili duši? Duša ima iskustvo, um ima svoju dramu, svoju stijenu.

Ovaj planet doista je specifičan. Što ga više promatramo, to se više otkrivaju stvari o kojima nikada ne razmišljamo. Imam dojam da sva ta silna sjećanja i programi, strahovi i drame – sve te stvari žude za tim da se izbrišu! Ovdje je sve preplavljeno situacijama i negativnim pojavama: stalno iskaču, kao da žele umrijeti, a ne cvjetati. Možda postoji neka namjera, nekakva moćna sila koja želi da se to izbriše? I neprestano provocira! U svemirskoj perspektivi stvari, tko zna koliko štete nanosi predatorska svijest koja ovdje vlada! Svima je to izgleda dosadilo. 😁

Ovo je zamjena perspektive: iz “ajme, ovo ne radi” u “sranja se događaju zato što žele umrijeti”. Duša želi povratiti Nulto stanje svojega Bića. Možda zato i jest, kako kažu, veliki red duša za dolaskom ovaj planet? Jer je ovo prilika kakva je rijetka u svemiru? Daleko smo mi od tog znanja, stoga dramimo. Zato, ‘ajmo mi ipak odabrati priliku koju je odabrala duša, umjesto onoga što je odabrao um i kaže “sve je gore”.

Ljudska vrsta na ovom planetu sve radi s tihom agendom u pozadini – takozvane sigurnosti za sutra. Doslovno svaka naša odluka sa sobom nosi taj teret i on je njezin duboki cilj. “Plan je da sutra budem situiran i sretan, pa sad radim ovo, da bih sutra dobio to.” Ovo je zapravo pogodba s predatorskom sviješću (u šali, s vragom): potpiši ugovor i bit će ti dobro. Promotrite malo, jeste li prije 20 godina donosili odluke koje su vas trebale odvesti u nešto odlično danas?

Sve to spada u odgovor na pitanje zašto mi se ovo događa! U ovoj meditaciji posegnut ćemo za znanjem o ulozi događanja u našem životu. Svrha jako umiruje um, a nama treba mir. Želimo umanjiti dramu oko događanja kako bismo mogli svjesno živjeti sada i ovdje.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 12.02.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms