Mi smo kao društvo potpuno pogubljeni u tim emocijama! Imamo ih cijelo mnoštvo i sve uredno imaju imena i karakteristike. Čudo je tu varijanti! Međutim, čini se da ne znamo baš što ćemo s njima. Ne znamo kako da za njih preuzmemo odgovornost. Ne znamo čak ni što su točno emocije! Tu su i takozvana emocionalna reakcija i emocionalna inteligencija. Imamo mnogo izraza za nešto o čemu zapravo malo znamo. Ali to je izgleda “opći problem”: svi se vade na emocije! To je dežurni krivac za sve!

Mi se najviše volimo baviti takozvanim negativnim emocijama. Ako bismo to malo pojednostavili, mogli bismo reći da su one energetska pogubljenost. Kao da se dio nas odmetnuo i sada ostavlja osjećaj beznađa i praznine. A onda to interpretiramo kao tugu, ljutnju ili bijes.

Što znači jednostavnost? To znači biti zaokupljen sa što manje stvari. Odnosno, samo onim stvarima koje nam mogu pomoći, koje su nam korisne i čine život ugodnijim. Mi u zapadnom svijetu imamo beskrajno mnogo vrsta bolesti, psiholoških stanja, daleko je to od jednostavnosti! Jednostavnost je kada svemu tome pristupimo na samo jedan način. Ako kažemo da su emocije energija probuđena interpretacijom nekog događaja pod utjecajem programa i sjećanja, to je “prilično” jednostavno. I daje nam motiv za konkretno djelovanje u smislu preuzimanja odgovornosti i iscjeljenja.

Radi se o tome da mi kao vrsta trebamo upoznati svoj strah. Trebamo doslovni doznati za njega, promatrati ga, svjedočiti mu! Vjerojatno šamani iz tog razloga i rade rekapitulaciju – da nauče o svojem strahu, kad je nastao, kako se izgradio, koji su mu obrasci i rutine.

U ovoj meditaciji radit ćemo s emocijama. Stavit ćemo ih pod univerzalni princip, ukloniti vrste i pristupiti im na način energije. Jer to definitivno mora biti energetski rad, nikako intelektualni! Mi smo u nekoj vječitoj utrci: s jedne strane samovažnost, s druge svjesnost. Krajnje je vrijeme da zamijetimo ovu mrtvu utrku, apsurdnu i besmislenu! Tek tada ćemo znati kako otpustiti i krenuti prema Ljubavi i miru.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 16.10.2023, s početkom u 20 sati.

Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms