Kod ljudske vrste pažnja nije jednolinijska, kako se to obično misli; nije jedna “crta” usmjerena na objekt. Ona zapravo zrači poput sunčeva svjetla koje putuje u svim smjerovima. Mi smo svjesni svega jedan djelić te prostranosti koju čini pažnja.

U tom polju zračenja postoji jedna tiho i nevidljivo zarobljena “zraka” pažnje, a to je očekivanje da će netko ili nešto doći i spasiti nas. To očekivanje nije naprasno, nije naporno i napadno, ali ono uvijek iz prikrajka sasvim fino krade našu energiju i vuče nas prema ropstvu onome koga čekamo da nas spasi.

“Doći će _______! Spasit će nas!” Ali, koga će spasiti? Evo srži problema: taj netko tko će doći veći je od našeg uma. I tu smo zaglavili. A je li veći od duše? Od Stvoritelja od kojeg je ona došla? Treba li tu beskrajnu mudrost spašavati?

Okruženi smo životom, sviješću i energijom, iznutra i izvana. Istim tim stvarima bili bismo okruženi gdje god bi nas taj spasitelj odveo: u raju, na drugom planetu, u međusvjetovima, gdje god! Uvijek nas čeka isto okruženje: život, energija i svijest. Pravo je pitanje bismo li ove stvari prepoznali ili bismo ih prosuđivali. Primjerice, dođu alieni i odvedu vas na rajski planet, a tamo doista prelijepo i jako prijateljski nastrojeno! Biste li na tom mjestu trajno otpustili svoju naviku prosuđivanja? Ili biste rekli: “Vidi onoga debeloga tamo! A što taj radi ovdje? Po čemu je on trebao biti spašen? Pa to je budala!” Pružali biste otpor, baš kao što ga pružate i ovdje dok čekate spasitelja. To je 100% sigurno! Jer niste naučili otpustiti predatora iz sebe.

Caka je u tome da je nama svaka situacija na ovom planetu, svaki čovjek ili nešto treće, zapravo spasitelj. I svi oni kazuju nam u čemu je problem! Otkrivaju nam tajnu drame. Podsjećaju nas na to kako da se spasimo. Doslovno nam daju upute! A mi kažemo: “Nije to to!” A onda Bog kaže: “Pa poslao sam ti već tri čamca!”

Očekivanje spasitelja suptilni je i vrlo dubok program. Promotrimo malo te apsurde i oslobodimo se toga. Korak po korak – osviješteni i otpušteni apsurd i paradoks – prema znanju i svijesti o bogatstvu u nama, bogatstvu oko nas. Bogatstvu u svakom smislu. A čini ga jedna riječ: postojanje. Jer, tu je sve!

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 18.12.2023, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms