Što je zapravo ovisnost? Odgovor na ovo pitanje isti je kao i na pitanje “što je zona komfora”. To je kao da imamo neku zamišljenu sobu za odmor u koju često odlazimo jer se moramo odmoriti od stresa. Jednom kad smo unutra, posežemo za svim što tu sobu predstavlja: navikama i rutinama, onome gdje smo doma, što dobro poznajemo.

Prva piva je gorka, a prva cigareta odvratna. To je zato što taj “namještaj” još nismo stavili u sobu, još nam je tjelesno nepoznat. Ali, uskoro ga “upoznamo” i on se integrira u taj prostor, postane zona komfora, a uskoro i naš identitet. I to je onda ovisnost. Uvijek je zapravo riječ o nekakvom identitetu. Ljudska vrsta jednostavno vapi za identitetima.

Priča o ovisnosti vrlo je složena (iscjeljenje je puno jednostavnije). Osim što pripadaju sjećanju i programima, ovisnosti su na neki način direktiva raznoraznih predatorskih bića koji se žele nahraniti našom energijom. Kada kupujemo grickalice, cigarete i alkohol, mi hranimo ovisnost vlasnika tih dućana, ovisnost vlasnika tvornica tih proizvoda, svih njihovih zaposlenika, hranimo državu i cijelu njezinu strukturu! Dug je to lanac, ogroman! I sve je to zakačeno na nas! Zato je teško riješiti se ovisnosti i navika. Pritisak da ostanemo u lancu doista je nevjerojatan!

Svaka karika predatorskog lanca pritišće ovoga ispod sebe da ga hrani. I svi u tom lancu su nesvjesni. To je način na koji funkcionira predatorska svijest. Ako imate firmu i nešto proizvodite, vama je stalo da vam se kupci vraćaju. Vi ćete učiniti sve da vam se vraćaju, makar kod vas kupovali najzdravije namirnice!

Mala djeca ne mogu postati ovisni o većini stvari o kojima su ovisni odrasli (osim nekih, poput šećera). Kada odrasli u njihovoj blizini puše, djeca neće imati interesa postati pušači ili alkoholičari (ali će usvojiti sjećanja). U toj dobi ne vezuju svoju samovažnost za cigarete i alkohol. Tako, svako od nas poznaje nevezanost za predatorski lanac, znamo kad smo bili slobodni i nismo se dali navući. Međutim, danas, kada je stres, ne posežemo za tim znanjem, to nam nije sigurna soba. Kako to?

U ovoj meditaciji otkrivamo jednostavnost iscjeljenja od ovisnosti, od lažnog identiteta. Kad ono otpadne, soba za odmor izgubit će svoj namještaj, a nama će “dječje” opasti interes za njega.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 20.11.2023, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR / 37,67 kuna (1 EUR = 7,53450 kn). Uplate molim na račun.

Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica, ali može i preko zvučnika. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Za mobitel i tablet (Android ili iOS) treba instalirati Zoom aplikaciju. Na računalu se također treba instalirati, ali to ide automatski. Ovo je link za Android

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms