“Kada vam se čini da se ništa ne događa, posjetite kamenoresca i promatrajte ga kako čekićem stotinu puta udari po tvrdoj stijeni bez da se pojavi pukotina. A ipak, 101. udarac ga raspolovi! Znajte da ga nije raspolovio taj zadnji udarac nego svi oni prethodni!” – Jacob Riis (1849 – 1914), danski publicist i reformator.

Često dobijem poruke tipa: “Ti imaš puno Ljubavi, ja nemam, daleko sam ja od toga, imam ja još puno radit!” Tko zapravo to govori? Govori intelekt. ON NEMA puno Ljubavi i daleko je od toga! A što je Ljubav? Pa energija! A energija nije linearna, ona je slobodna i ne treba joj napredak slijedom 1, 2, 3, 4, 5… Ovo znanje je čudo samo po sebi! To je tajno oružje duše. ❤️

Um zapravo hoće dokaze da se nešto događa, no nije tražio dokaze kada je tonuo u depresiju. Naša percepcija uvijek je sklona negativnom ishodu, a onaj pozitivni odbija zamijetiti. Tako, uporno odbijamo zamijetiti (i od toga živjeti) da je već život sam po sebi beskrajno čudo! I tijelo koje imamo, planet i sva bića u njemu, sve je to beskrajno čudo! Dokazi za to su ogromni!

Ali, zašto to ne znamo zamijetiti? Zato što nas ubija navika. Cijeli je život beskrajni niz umrtvljenih navika, makar vi sada skakali s planine u bezdan i vikali: “A jeee lipoooo!” 😁. Na sve to smo navikli, uzimamo zdravo za gotovo i ne cijenimo. Tako je i u duhovnosti: da bismo zamijetili promjene, preobrazbe i transformacije, moramo izaći iz navike života i u njega unijeti budnost.

Sva tajna promjene krije se u malom naporu koji je potreban da bi se svladala navika života. Navika sama sebe održava i hrani. Ona se uzda u znanje što će se dogoditi sljedećeg trenutka i ne pušta to znanje. Uzda se da će ujutro izaći sunce i ne ispušta to iz ruku. I, doista, to joj se potvrdi već sljedećeg jutra! I tako iz dana u dan, iz godine u godinu… sve dok jednog jutra ne dođe potres ili netko ne umre. Tada jutarnji izlazak sunca više nije važan. Drama zatim preuzima svojstvo navike koje je imalo sunce.

Mnogo toga moralo se dogoditi da bismo mi sada bili ovdje na planetu. I sve se to dogodilo nevidljivo, a um bi rekao da se ništa ne događa. Međutim, ta nevidljivost koja je sve to stvorila i dalje je ogromna i čudesna i itekako sudjeluje u našem postojanju! Bolest nastaje nevidljivo, ali i iscjeljenje nastaje nevidljivo! Razlika je samo u svjesnosti, a ne u onome što se vidi!

U ovoj meditaciji upoznajemo se s činjenicom da Ljubavi imamo u beskrajnim količinama! Zapravo, to je bullshit, nema um ništa! 😁. Ljubav ima nas, a ne mi nju! 😊 A to je nevjerojatna količina događanja!

Pridružite nam se! ❤️

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 22.01.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli ❤️

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms