Ovo je meditacija o tri stanja svijesti: usamljenosti, samoći i životu sa Sobom.

Mi perspektivu života uvijek vidimo u skladu s onim što nam sjećanja nude. A to su, naravno uvijek prijetnje, jer eto, Mate i Šime ostali su sami i napušteni, eno ih u staračkom domu i nitko ih ne posjećuje. Ta prijetnja vrlo je uvjerljiva, primjera sličnih ovomu ima na svakom koraku. No, jesu li Mate i Šime ikada u svojem životu preuzeli odgovornost? Jesu li ikada otpuštali? Jesu li oprostili? Kakve su odnose izgradili sa svojom djecom? Um nikada ovo neće uzeti u obzir. A tu je sve! Sav preokret!

Osjećaj usamljenosti često je povezan s prijetnjama o starosti i bespomoćnosti koji će se sigurno dogoditi. Puno je tu smeća koje iskače. Ali, ako sada imam povjerenje i ono mi se neprestano dokazuje kao podrška, zašto bi me to napustilo pod stare dane? Napušta li Ljubav stare ljude? Je li kaže: “Ti si star i bespomoćan, makni se od mene!” Zašto bi Ljubav ikada otišla?

Zato je pravo pitanje: Imam li sada povjerenje? Nemam! Eto, zato imam osjećaj usamljenosti koji me doslovno izjeda.

Mi ne vjerujemo baš puno u ove priče o svjetlosnim bićima, anđelima, svetom anđelu čuvaru, o duhovnom vodiču, premda rado uzvikujemo “VAU, divno, divno”. Jer da vjerujemo onda bismo znali da nismo sami. A tko je sam? Pa sam je intelekt! Je li duša sama? Je li Božanstvo samo? Zamislite jednu takvu silu koja je Izvor svega i koja ima beskrajnu svjesnost, je li ono ima osjećaj usamljenosti? Je li Njegova kreacija Njemu društvo? Je li naša kreacija iz Sebstva nama društvo?

Osjećaj usamljenosti nemoguće je iscijeliti nečim izvana, premda to stalno radimo: ako nema ljudi, onda kupujemo stvari. Čak za to imamo i imena: kriza srednjih godina, kriza identiteta i slično. Ali, nisu to nikakve krize! Riječ je osjećajima usamljenosti unutar zajednice, unutar partnerstva ili obitelji i traju puno duže, možda još od djetinjstva. Nešto nam nedostaje i osjećamo snažnu potrebu nečim to ispuniti (ali, ne onim što je već tu). Nemojmo se zavaravati, osjećaj usamljenosti ima mnogo lica! Možemo biti okruženi mnoštvom ljudi, a iznutra prazni i depresivni i neprestano žudjeti za promjenom.

U ovoj meditaciji istražujemo svoj osjećaj usamljenosti. Zapravo, cilj nam je iz ovoga osjećaja prijeći u samoću, a zatim u život sa Sobom. Velika je razlika između ova tri! Idemo vidjeti! 😊

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 26.02.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms