Zašto ljudska vrsta ima problema sa svojim starenjem? Čovjek je razvio cijele znanosti koje se bave prihvaćanjem starenja, a veći dio njih zapravo se bavi njegovim prikrivanjem. Zašto se mi uopće time bavimo? Pa ono se događa od početka vremena! Kako to da nemamo naviku starenja? Nemamo ga zbog straha.

Uzrok starenja na ovom planetu definitivno je osjećaj protoka vremena koji je stvorio um i strah koji je nastao kao posljedica. Treći je uzrok naša razina svijesti. Neka napredna bića navodno mogu mijenjati svoje stanice i živjeti jako dugo, koliko god žele! Zašto im treba to umijeće? Da bi pomagali drugima. Mi na ovoj planeti okrenuti smo prema sebi. Ovdje vlada predatorska svijest, velika je sebičnost, agresija i strah. Stoga mi ovdje ne možemo razviti tu moć da živimo tisuće godina. I što bismo uopće radili s tim vremenom? Kada bismo toliko živjeli porazili bismo sebe i planet sam. Mi smo predatori. A u predatorskom svijetu svatko svakoga jede.

Što bi to bila vječna mladost za kojom um žudi? To je potpuno odsustvo straha: u svakom obliku, svjesnom, nesvjesnom, kakvom god! Vječna mladost posljedica je bezbrižnosti koja se napaja iz Izvorne energije postojanja.

Paradoks je da je taj Izvor opet tu, u nama! U nama doslovno postoji vječnost. Njezina privrženost i snaga doista su ogromni. I to svatko od nas zna. Međutim, mi se ne uspijevamo povezati s tom vječnošću. Uopće i ne pokušavamo, ne pada nam na pamet! Ali, odnos sa starosti je odnos sa tom vječnošću u sebi.

U ovoj meditaciji nećemo se baviti prihvaćanjem starosti. To nam ne treba, jer je to posljedica onoga što ćemo zaista raditi. Starenje i starost nisu prijetnja, oni su iskustvo. Bavit ćemo se Ljubavi u tom iskustvu, jer ona je naša vječnost. Dobit ćemo priliku svjedočiti svojoj bezvremenosti i povratiti samopouzdanje života na ovom planetu.

Pridružite nam se! 🧡

Meditacija disanjem izgleda ovako:

Nešto više o ovoj praksi pogledajte ovdje:

Meditacija disanjem održat će se ONLINE, u ponedjeljak, 29.01.2024, s početkom u 20 sati. Cijena meditacije iznosi 5 EUR. Uplate molim na račun. Prijave, podaci o uplati, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila: mino.nenky@gmail.com; ili na Messenger: https://www.facebook.com/neno.ljubic/

Vrijeme trajanje radionice je oko sat vremena. Molim pripremiti prostor za ležanje u blizini računala te neki prekrivač, jer na početku disanja zna biti malo hladno. Meditacija se može pratiti preko računala, laptopa, tableta ili mobitela. Radi najboljeg iskustva preporučuje se korištenje slušalica. Preporučuje se izbjegavati mobilnu internetsku mrežu (4G) zbog nestabilnosti i čestih prekida i umjesto toga povezati se na internet preko Wi-Fi mreže.

Dobrodošli 🧡

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms