“Imao sam mnogo problema s ocem kao dijete i u odrasloj dobi. Kako sam ih proučavao, vidio sam sličnosti između sebe i oca i većeg dijela prošlosti. Prepoznao sam ove sličnosti kako je moj odnos s njim postajao bolji, a sada osjećam prihvaćanje. Za ovo mi je trebalo skoro četrdeset i šest godina. U posljednje vrijeme sam počeo dobivati više pisama i poziva od oca.

Promjena se događala suptilno, ali primjetno. Mnogo sam se puta u prošlosti isfrustrirao kada bih inicirao pomirenje i komunikaciju, a on to ne bi prihvatio. Naučio sam da je strpljenje vrlina.

Drugi primjer su ljudi oboljeli od raka. Otkrio sam da oni imaju nerazriješenoga posla s prošlošću, konkretnije nerazriješenu ljutnju koja je kombinirana s poricanjem. Kako im omogućiti iscjeljivanje dovoljno brzo da im se spasi život? Je li smrt dio njihove sudbine u tom trenutku? Ovo su pitanja na koja se znanstveno ne može odgovoriti, ali vjerujem da im se može duhovno pristupiti; ne uvijek s osobom koja se izliječi u fzičkom smislu, nego možda u duhovnom. Što god bio slučaj, obavezno se mora raditi na nečem iz prošlosti.

Ovo se dogodilo s jednom majkom koja je bila u svojim tridesetim godinama:

Bistra žena s dvoje male djece i jakom duhovnom stranom, bila je u kasnijim fazama tretmana za rak kad je došla kod mene. Znao sam da trebamo doći do srži njene boli. “Glas” mi je rekao “otac”. Upitao sam je o nerazriješenoj ljutnji prema ocu. Potresena, rekla je: “Moramo li o tome?”; rekao sam joj da moramo. Bila je otuđena od oca i nije očekivala od njega da joj bude pri ruci. Zamolio sam je da ga kontaktira i otvori komunikaciju, te ga pozove da dođe i pomogne joj kroz liječenje. Nazvala ga je, iako se nije mogla natjerati zatražiti ga još i pomoć. Napokon, kada je umirala, otac je uspio doći do samrtne postelje. Moja nada da interveniram u vezi s rakom je propala. Veoma je važno baviti se problemima onda kada se događaju, čim ih postanemo svjesni, kako bismo izbjegli da se učvrste u neizlječivu bolest (naravno, osim ako to nije sudbina duše).

Krenite u akciju. Nazovite ljude, pišite pisma i pošaljite e-mailove. Suočite se s ljudima i situacijama oči u oči. Radite to s ljubavlju i budite iskreni sa sobom i drugima. Objasnite što radite. Ako vam treba potpora, zamolite partnera ili bliskog prijatelja koji želi to raditi s vama. Ne čekajte na bolje dane. Obavite posao sada.”

David Elliott – “Nerado iscjelitelj”

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.