Kako god smo bili ustrajni u da se dovedemo u loše stanje, ipak, čini se da nismo baš toliko vatreni da povratimo ravnotežu u svoje živote. Otpor je daleko veći kod svladavanja loših navika, u prenamjeni blatnjave energije u neku svježu, pokretačku, nego kad smo ulazili u tupost i hipnotičku uspavanost svakodnevice. Zanemarivali smo alarme i zvonjavu Duše, a uredno kročili putovima degradacije svoje moći da živimo kroz svijest i Ljubav. Ta hipnoza je bila vrlo specifična, neshvatljiva i potpuno nečujna dok se uvlačila u našu pažnju. Pušači će se sjetiti svoje prve cigarete pa će to iskustvo opisati kao odvratno i odbojno. Ipak, 30 godina poslije eto nas s rakom pluća uzrokovanim pušenjem! Pa kako je to moguće!

Isti ti pušači sjetit će se (iskustvo bivšeg pušača) kako ih je samovažnost uvlačila da ustraju s tim ritualom jer je okruženje podržavalo taj čin kao uzvišenost ili znak odrastanja. Ako se prisjetimo svojih postupaka kojima smo gradili loše navike, uvijek im je uzrok u glađenju bradice ega, njegovoj podršci, radije nego podršci Ljubavi. Imali smo “plemeniti” motiv gradnje tzv. osobnosti u svijetu koji je takvu figuru podržavao i samo smo se htjeli uklopiti. Uskoro ste totalno obavijeni tom navikom i sve u vama žudi da nastavite s njom, pod svaku cijenu! Više ne kontrolirate svoje ovisnosti, ne smatrate ih agresijom na svoje Biće, na svoje tijelo i sve se one integriraju u vaše živote kao (lažna) cjelina i postanu jedina stvarnost.

Mi sada moramo pronaći jednaku vrstu strasti da se izbavimo i oslobodimo iz te otete pažnje. Čini se kao da moramo pregovarati s predatorom u nama oko te strasti koju je zaposjeo svu za sebe. Ali to je, naravno, nemoguća misija, igra gluhog telefona. O Ljubavi pregovaramo s Božanskom energijom u nama, s onim s čim do sad nismo imali prisutnost. Tamo gdje je pažnja, tu je energija, a Božanska svijest je i jedno i drugo. Od “tamo” ćemo uzeti ustrajnost i potrebnu volju da preokrenemo svoj život, iscijelimo svoju zadrtost i učimo se voljenju bez zadrške.

Citat iz knjige Ljubav u knjizi

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.