Partnerski odnos je poput balona u čijem je središtu fokus pažnje svake osobe u tom odnosu. Ljubav uvijek počinje iz sebe, pa se onda razdvaja i putuje prema drugim ljudima, a zatim odlazi dalje u beskonačnost i uči sve što o Ljubavi učiti može. U takvom odnosu naš posao je osvijestiti svoj udio u ukupnoj Ljubavi unutar balona. Partnerski odnos nije rutinski suživot, nisu kompromisi kako se to uobičajeno misli. To je osvještavanje svoje cjeline u toj dualnosti. To znači da su odnosi između dvoje ljudi zapravo beskonačna praksa tog osvještavanja.

Kada osvijestimo voljenje sebe kao Izvora iz kojeg sve kreće onda možemo iskoristiti tu energiju, njezinu čistoću i namjeru da iscijelimo svoje programe, koncepte, ideje i sjećanja o Ljubavi koji nas sprečavaju da volimo slobodno, neopterećeno i bez očekivanja.

Partnerska Ljubav počinje u mašti, ona je u tinejdžerskim snovima, školskim crtarijama u bilježnici, usamljenom pogledu u daljinu na klupi u parku. To je gradnja idealiziranoga svijeta s ciglama od sjećanja, priželjkivanoga nasljeđa bajkovite sreće koja uvijek nekako izmiče u životu i ostaje zamrznuta u šarenim slikovnicama.

Partnerska Ljubav je jedna, premda se čini da su dvije u njoj. Kada sklopimo slikovnice prinčeva i princeza koji su “živjeli sretno zauvijek”, samo smo spremili njihovu Ljubav, ona je ostala u koricama knjige, sačuvana, svježa kao i uvijek kad je se ponovno otvori. Zato, kad smo u stresu, a život nas počne mlatiti o rubove svakodnevnice, pokušajmo otvoriti svoju slikovnicu, svoja sjećanja iz mašte, svoju partnersku Ljubav u njoj i prisjetimo se kako je to ipak krasna knjiga, svega divnoga u njoj ima.

Partnerska Ljubav jednaka je vrsta projekta kao i bilo koji drugi. Ako smo postali doktori, inženjeri, znanstvenici, gorljivo ćemo braniti tu instituciju, dat ćemo sve od sebe da opstane kao naša slika i prilika, naš identitet. Zašto takvu strast nemamo i u partnerskoj Ljubavi? To je također identitet, struktura izgrađena od nesvjesnog voljenja. Njezina evolucija je upravo u osvještavanju jednog balona sa žarištem Ljubavi u središtu koja svakog partnera ponaosob isijava. Svatko drži svoj kraj štapa, a u sredini on se ljulja, traži točku na kojoj će se ustoličiti i biti u savršenoj ravnoteži. Ipak, ta potraga nikada ne završava i štap je uvijek nestabilan.

Partnerska Ljubav je kada držim svoj kraj, a pogled mi je uvijek na tvom i stalno putujem prema tamo – drugom kraju svoje Ljubavi.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Partnerska Ljubav

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.