Vi ne čistite zbog rezultata! Ne kažete Božanstvu: “Čuj, bole me leđa, daj sredi mi to!” Ne radi to na taj način! Ho’oponopono znači ispraviti grešku. A greška je neprekidno odigravanje sjećanja. Vratite se samo natrag, natrag… sve dalje i dalje, majku bole leđa, oca bole leđa, njihova oca, pa njihova… Mi, dakle, želimo stići do tog početka, do jezgre koja stvara bol u leđima! A riječ je samo o podacima koji se vrte u podsvijesti!

Dr. Ihaelakala Hew Len

Ho’oponopono je praksa koja u sebi ima ugrađenu namjeru da nam pomogne rješavati probleme, a patnja i bolest su svakako veliki problem. Međutim, postoji jedan uvjet, a to je da svatko od nas ima obvezu raditi na svom iscjeljivanju, jer odatle sve kreće. Bolest i problemi su vrlo apstraktni, nije lako uočiti kad su počeli, odakle dolaze i tko ih je prvi stvorio. Njihov prauzrok skrio se u nekom fiktivnom polju svijesti u kojem se svi nalazimo i svugdje je oko nas.

Moglo bi se reći da svi stalno vadimo iz iste vreće iste probleme. Preokret će nastati ako odustanemo od tog polja i počnemo graditi novu stvarnost kojoj je Ljubav temelj. A upravo je to odustajanje vrlo teško jer ono podrazumijeva otpuštanje svega onog što nam tobože osigurava identitet, osobnost i materijalnu postojanost kroz njih. Svijetu je potrebna globalna transformacija na individualnom nivou, a njezina baza je u preuzimanju osobne odgovornosti za svoj život i svoja djela. Način na koji ćemo to učiniti je da svatko od nas radi na svojoj volji da otpusti sve što nam se pojavljuje u životu kao problem i tako odgovorno prokrčimo svoj put ka iscjeljenju.

Svima nama je izazov naučiti kako preuzeti odgovornost za svako iskustvo što ga imamo u životu i da nam to bude, gotovo pa primarni instinkt. Jer naša prva reakcija je da ukazujemo drugima na njihove probleme, da im predbacujemo zbog toga, a najviše da ih prosuđujemo. Pritom ni najmanje ne uzimamo u obzir mogućnost da su njihovi problemi zapravo i naši, jer smo zajedno u njima, premda se čini da su boja, ton ili slika tog problema drukčija nego kod našeg. Ali to je samo perspektiva koja se projicira iz sjećanja, i ako malo detaljnije promotrimo, vrlo brzo ćemo otkriti da nema nikakve razlike: svi problemi i nevolje koje ljudi na ovom planetu imaju su isti!

Citat iz knjige Ljubav u knjizi

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Problemi iz iste vreće

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.