Najveći izazov za nas je percipirati sebe kao energiju, kao energetski tok koji se manifestira kao čovjek, kao osoba. Zato krenimo od Ljubavi: proglasimo je tokom energije i ustrajno promatrajmo kako se kreće našim tijelom, kako juri našim meridijanima, krvnim žilama, kako dahom struji kroz naša pluća. Ako budemo uporni, ako unesemo osjećaj užitka i predamo se tom prizoru energetskog vatrometa što je preuzeo naše tijelo, Ljubav će objaviti svoju prisutnost u svakom kutku poznate nam svijesti i silovito prodirati u nepoznanice koje se iza pažnje kriju.

Jednom kada se to dogodi, kada spoznate sebe kao energiju, osvijestit ćete prirodu svijeta koji vas okružuje, jer sve su to strujni tokovi, titraji i vibracije nečeg sasvim apstraktnog, a vi možete odabrati da to nazovete Ljubavlju.

Što smo svjesniji, pravila života su manje stroga. Obuzme vas neka jasnoća, stvari se preslaguju svojim prirodnim tokom, a vi im pomažete svojom propusnošću.

Jednom su pitali Teslu da objasni što je po njemu inteligencija. Rekao je: “Inteligencija je promatranje.” Ovo je besprijekoran odgovor, jer inteligencija je mimika savršenog mehanizma energije koji se kroz vječnost preslaguje i manifestira u očima promatrača. Sve što narušava tok je otpor. Inteligencija je, dakle, nedostatak otpora, potpuno prihvaćanje i učenje iz tog vrhunskog kaosa.

Ako odaberete Ljubav, ona će vam biti inteligencija kroz koju ćete obnavljati svoj energetski tok i vršiti iscjeljivanje stvarnosti i sebe u njoj. Ako odaberete mržnju, prosudbe i agresiju – to će vam također biti inteligencija i postavljat će svoje zakone u vašem životu. Odabir je zapravo jednostavan proces i to ćete napraviti opet putem inteligencije: promatrajte što se događa! Jedno će vas obogaćivati, a drugo iscrpljivati.

Ipak, kako god odabrali, učinite to odgovorno: o tome će nadalje ovisiti vaša sudbina, ono će živjeti u vama i tražiti od vas da budete aktivni u razmjeni koja se događa u tom odnosu.

 

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

2 thoughts on “Što je inteligencija?

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.