Svako Volim te je već duboko u Nuli. Ono što nas razdvaja od tog iskustva je otpor koji stvara iluzija da nismo vrijedni Božanskog u nama. Čini nam se da je Ljubav nešto što treba zaslužiti, moramo teško raditi za nju, možda i patiti prije negoli dođe. Možda je to zato što cijelog života Ljubav očekujemo izvana, od roditelja, prijatelja, ljubavnice, grupe, sistema… Ljubav u nama nadilazi očekivanje, nemoguće ju je pronaći ondje… u očekivanju… To je jednako apsurdno kao da riba ide tražiti vodu u moru!

Ljubav u nama je sve oko nas. Ako je uočimo izvan nas, onda je to naša Ljubav. Jednako vrijedi i za strah. Ako smo zaljubljeni u svoj strah i patnju, oni će se pojavljivati svugdje oko nas i sve to će nam ih stalno potvrđivati, podsjećati nas na njih. Jer to je san, naša kreacija, svijet straha koji živimo i sve smo prilagodili njemu. On je uvjerljiv, dominantan, moćan i uvijek gladan. Hranimo ga fokusom na probleme, na dramu i patnju. Sunčanom danu usprkos, mirisu proljetnog cvijeća i smiješnoj formaciji oblaka koji podsjeća na debelog mačka Garfielda.

Citat iz knjige “Ljubav u knjizi”

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

2 thoughts on “Sunčanom danu usprkos

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.