Čovjek ima jednog gospodara i jednog slugu. Strah je njegov Gospod, vladar je to njegovih prvih jutarnjih misli, manipulator podneva, šaptač za večernjeg počinka. Ljubav je čovjeku sluga. Zove je kad mu treba, traži od nje da mu služi, da mu donese radost, sreću i zaborav. I tako, misli čovjek da živi, da zna i razumije što je život. Drhteći od straha naređuje ljubavi da ga tješi. A ono, život je nešto treće, nešto umu nedokučivo, jedva s ruba pažnje vidljivo.

Sve ono što mislimo da jesmo stane u maleni akvarij u kojem plivamo od kraja do kraja. Naslućujemo drugi svijet iza njegovih stijenki, a ipak se ne usuđujemo uskočiti u njega. A kad sila buđenja razbije akvarij, onda je ajme i kuku. 

Naša sudbina je da se barica svijesti u kojoj plivamo uruši. To će se dogoditi kad-tad. Svi smo mi davno donijeli odluku da idemo u Rim. Život je ono kad kažemo da tamo svi putevi vode. Ako volimo nepokolebljivo, otpustit ćemo gospodara i slugu, jer svijest voljenja ne treba pomagače, u njoj je sve sadržano. To je Rim sam po sebi, a Ljubavnik zna da je uvijek tamo bio, nikad iz njega nije ni izašao. Njegovo sjećanje je zauvijek uronjeno u Ljubav. Tako, on već stvara u Rimu, a život…je onako…usput.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Svi putevi vode u život

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.