Kako definirate vašu svjesnost? Koja je mjera za biti svjestan? Neka službena norma za svjesnost bi bila da, kad se čovjek, npr. onesvijesti, leži nesvjestan na tlu, mi ćemo pokušamo vidjeti je li reagira na podražaje, pa ćemo ga dozivati i lupkati po licu. Ako ne reagira na vanjske podražaje, medicinska znanost će reći da je osoba nesvjesna. Međutim, Anita Moorjani kaže da dok je bila u komi, itekako je bila svjesna svega oko sebe, pa čak i daleko većeg prostora! Znači, biti u nesvijesti ili u komi ne znači biti nesvjestan. 

Postoji mnoštvo opisa svjesnosti, mnogo tradicija je opisuje različito. Jedni kažu da je to ‘viđenje’ energije kao svjetlećih vlakana kako struje univerzumom kad zaustavimo svijet, za druge je to prisutnost u sadašnji trenutak, treći kažu da čuju cvijet kako otvara svoje latice, itd; u svakom slučaju, uglavnom je prisutna manifestacija moći. Mi ostali žudimo za dosezanjem tih dostignuća koje su nam opisane, naganjamo sadašnje trenutke, ‘viđenje’ energije, zurimo u jednu točku i pokušavamo stopiti cijelu pojavnu stvarnost, od zvuka i slike, do osjećaja i emocija u nju.

Ako vizualiziramo svoj kažiprst, kupamo ga zrakom svjetla koja dolazi iz zamišljenog Božanstva, i ako smo smireni i koncentrirani, s vremenom će se on zaista ispuniti svjetlom, doslovno će svijetliti, jasno ćemo osjetiti tu ispunjenost, prvo kao toplinu, a zatim kao gubitak forme prsta. Prst će postati apstraktna interpretacija svijesti i nestat će sva pravila koja su kazivala što on jest. Mi tada mijenjamo njegovu strukturu, prvo na nivou energije, pa onda onom od atoma, molekula i stanica. Mi doslovno stvaramo novi prst! Oplemenjujemo ga svojom pažnjom i to je onda svijest. Ako pak, vizualiziramo finu usku traku svjetla u središtu prsta i počnemo je širiti iznutra prema vani, dobit ćemo opet sviješću ispunjen prst, formu uronjenu u svjetlo.

Dakle, jedan od aspekata svijesti je stvaranje.

Dalje, mi možemo tu njenu kvalitetu koristiti kao energiju za iscjeljivanje, pa ćemo primjerice, sviješću ispunjavati svaki bolesni organ. Iznutra ćemo namjeravati da ga svijest preuzme ili ćemo pažnjom navlačiti Božansko svjetlo na njega. Ako ga ispunjavamo svjetlom to je onda svijest.

Nema smisla stvarati spektakle oko svijesti. Svi je mi u konačnici uvijek interpretiramo. Nadnaravnost, Božanska svijest, buđenje, sve su to interpretacije svijesti. Kad sam išao tražiti sliku za ovaj tekst, i ukucao u Google riječ “consciousness” (svjesnost) pojavila se ogromna količina slika s uvijek istim sadržajem: mozga koji isijava neke zrake, tijela u asani koje nešto zrači iz sebe, čovjeka koji sjedi u svemiru među zvijezdama, naravno, uglavnom je to muškarac koji rukama, nogama i glavom pokušava zgrabiti sve što jest ! Interpretacije su jednostavno sveprisutne i to je tako. Kad govorimo o svijesti, uvijek iskaču podaci, jer onaj koji je opisuje je njihov instrument.

Svjesnost dolazi iznutra. To je istinski izazov, jer mi zaista nemamo pojma što je unutra. Nema slike na internetu u kojoj je prikazana unutarnja bezličnost. Mi joj možemo dati bilo kakvo ime, oblik ili formu, nije važno, ali ona ispunjava naše unutarnje biće, ne mari za prošlost, budućnost, ona je samo svjesnost, sviješću ispunjen bitak. Kad se rastočim u unutarnju svijest, nestanem kao forma, kao tijelo, sve ono što sam mislio da jesam. To je praznina koja samo Jest. Kasnije joj um daje imena, trudi se opisati ju, ali iskustvo Praznine ostaje u nekom kutku sjećanja kao energija i ona će rasti ako radim na sebi, ako joj dopustim. Sve izvan toga je lijepo, dobro, zanimljivo, svaka čast, but… who cares? 

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

One thought on “Svjesnost

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.