Što je to povjerenje? Koja je razlika između vjere i povjerenja, ako je uopće ima? Po mom iskustvu razlika je očita.

Vjera ne može do kraja iscijeliti tvrdnju da je ovo što mi se događa najbolje za mene, dok povjerenje to može. To je zato što vjera nalaže neko bolje sutra i sva energija je usmjerena na taj sutrašnji prizor oslobođenja od patnje, pod uvjetom određenog načina života. Povjerenje nam daje snagu za sadašnji trenutak, ono zna da je sve što sad doživljavamo proces otpuštanja i požurena tegoba zbog preuzete odgovornosti za naš život.

Vjera podrazumijeva da mi nešto znamo, primjerice, znamo da je Biblija povijesna činjenica ili da je Bog vladar univerzuma i u to vjerujemo, bespogovorno održavamo te ideje svojim mislima. Povjerenje se ne bavi činjenicama koje opisuju stvarnost, nego iskustvom života u sadašnjem trenutku, kao i s pitanjem: “Što sada mogu učiniti s tim?” Znači, sad mi je teško u životu, ali ga živim s povjerenjem i predao sam se iscjeljenju kroz svoje djelovanje.

Mi ne vjerujemo da će sunce sutra izaći, nego imamo povjerenje. Nemamo vjeru da će nam automobil ujutro upaliti, nego povjerenje. Majka ima povjerenje u procese u njezinom stomaku za vrijeme devetomjesečnog stvaranja bebe. Dakle, povjerenje je potentna sila stvaranja, a vjera učvršćivanje već postavljenih podataka.

Kad imate povjerenje onda nemate ništa, kad vjerujete onda imate sve. No, je li to istina? Povjerenje u zapravo stanje Nule, dok je vjera kompletan sadržaj već postavljen oko nas. Ja sam s povjerenjem došao na ovaj svijet i krenuo stvarati u njemu svoj život. Zapravo, potencijal mog stvaranja je beskonačan i ovisi samo o mojoj svjesnosti Nultog stanja iz kojeg stvaram. Božanstvu u meni ne treba vjera da je moćan, ali mu treba povjerenje da ću izvršiti svoju misiju do kraja i razviti svoj potencijal da iscjeljujem ovaj planet ili bilo što drugo kroz svijest o Jednom u Sebi.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.