PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Ja, Nenad Ljubić, vlasnik ove WEB stranice, vrlo sam posvećen zaštiti vaše privatnosti i želim na svoj način (koliko mogu), doprinijeti vašem sigurnijem surfanju internetom. Korištenjem ove WEB stranice Iscjeljivanje Ljubavlju, potvrđujete da se slažete s uvjetima Pravila zaštite privatnosti koji se odnose na nju. S obzirom da prikupljam neke podatke o vama i od vas, smatram da je važno da razumijete kakve sve informacije o vama prikupljam i što s njima radim.

Svrha ovog Pravila je da vam otkrijem koje sve informacije o vama prikupljam, što s njima radim i da vas uputim kako možete korigirati svoje postavke o razmjeni informacija, kako se možete odjaviti s mog popisa korisničkih adresa e-pošte, kao i što sve činim da bi zaštitio vaše osobne podatke koje mi dajete kroz našu interakciju na ovoj stranici. Molim vas da pažljivo i u cijelosti pročitate ovu izjavu, kao i uvjete korištenja. Ako imate bilo kakvo pitanje u svezi s tim, molim vas da me slobodno kontaktirate na neno_hr@yahoo.com.

Obradu osobnih podataka, kao što su vaše ime i adresa e-pošte obrađujem u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

KOJE SVE INFORMACIJE O VAMA PRIKUPLJAM?

Vi možete posjetiti ovu WEB stranicu, čitati materijale i istraživati njezin sadržaj i bez da ostavite bilo kakvu informaciju po kojoj bi vas mogao identificirati. Međutim, da  bih vam omogućio što kvalitetnije iskustvo ove stranice, u nekim situacijama zatražit ću vaše dopuštenje da prikupim određene podatke o vama koji su nužni da bih izvršio vaše zahtjeve. Drugi podaci koji se prikupljaju automatske su prirode, odnosno razmjenjuju se putem kolačića.

PODACI KOJE DAJETE DOBROVOLJNO

Dobrovoljni osobni podaci su oni koje vi unesete na određenim mjestima na ovoj stranici. Najčešće je riječ o vašem imenu i adresi e-pošte. Dobrovoljne osobne podatke mi dajete u situacijama kada popunjavate formu za preuzimanje besplatne e-knjige Crtice o ljubavi i… Ho’oponoponu ili se želite pretplatiti radi dobivanja obavijesti o novim člancima i tekstovima. Ako želite, vi možete i odbiti dati mi podatke o sebi u tim slučajevima, ali tada se ne biste mogli pretplatiti na sadržaj, jer je za to potrebna vaša e-adresa na koju ćete dobiti samu e-knjigu, obavijesti o novim tekstovima ili nećete dobivati obavijesti o zanimljivostima, seminarima i radionicama koji se mogu pojaviti. Također, ako želite e-knjigu, ali ne i  newsletere, molim vas da mi se javite, pa ću vam poslati e-knjigu putem e-pošte.

Kada ispunite obrazac za preuzimanje besplatne e-knjige i pristup mailing listi, vaši podaci se spremaju na marketinšku platformu Mailchimp. Tu platformu sam odabrao zato što mi omogućuje da kvalitetno posložim cijeli proces preuzimanja e-knjige i zato što mi pruža prostor u “cloudu” gdje se e-knjiga čuva. Drugi, još važniji razlog je taj što sam se uvjerio u profesionalnost te tvrtke i njihovu garanciju da će strogo čuvati sve podatke koji se njima šalju. Pristup podacima na Mailchimpu imam samo ja, a zaštićen je kompleksnom lozinkom i enkripcijom. Pravila zaštite privatnosti Mailchimpa možete pročitati (na engleskom jeziku) ovdje.

Sve vaše osobne podatke koristit ću isključivo radi zajedničke komunikacije, izvršenja nekog vašeg zahtjeva, povremenog slanja newslettera s novostima, slanja obavijesti o novom autorskom tekstu ili knjizi, pravovremenog obavještenja o nadolazećim seminarima i radionicama, najave novih publikacija, te poboljšanja kvalitete ove WEB stranice i ugodnijeg korisničkog iskustva u općenitom smislu.

Vaši podaci koje prikupljam prilikom prijava za radionice ili konzultacije dolaze u zasebnom obliku, kroz korespondenciju putem e-pošte. Tako prikupljeni podaci (najčešće vaše ime i prezime) brišu se nakon završene usluge. Također, tako prikupljeni podaci ne dijele se s trećim stranama. Ukoliko želite da se takvi podaci odmah izbrišu, molim da se javite na: neno_hr@yahoo.com i zatražite brisanje.

OSOBNI PODATAK

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati npr. ime i prezime, adresa elektroničke pošte i sl.

PODACI KOJI SE AUTOMATSKI PRIKUPLJAJU

Neki podaci se prikupljaju automatski svaki put kada dođete na ovu stranicu. Na primjer, kao i većina internetskih stranica, tako i ova koristi “kolačiće”. Kada vaš internetski preglednik uspostavi kontakt s mojom stranicom, automatski se razmijene neke informacije. Pritom se automatski mogu prikupiti podaci o vašem internetskom pregledniku, vašoj IP adresi, kao i o državi u kojoj živite. Ove informacije imaju za svrhu omogućiti što kvalitetnije i brže internetsko iskustvo mene kao pružatelja usluga i vas kao korisnika. Kolačiće koristim kako bih pratio posjećenost stranice, da bi stekao uvid koji se segmenti posjećuju više, a koji manje, kao i za pravilno funkcioniranje svih dijelova ove stranice. Vi možete isključiti kolačiće. Svaki put kada prvi put dođete na ovu stranicu, možete odabrati želite li dopustiti korištenje kolačića ili ne. Ali, najkvalitetniju kontrolu nad kolačićima imate na postavkama svojih internetskih preglednika. Upute o načinu kako isključiti kolačiće na vašem internetskom pregledniku možete pronaći ovdje.

ŠTO RADIM S PRIKUPLJENIM PODACIMA

Podatke, bilo automatske ili one koje mi vi dobrovoljno pružite, koristim kako bih procijenio rad ove WEB stranice, kako bih vam omogućio da se pretplatite na njezin sadržaj, kako biste povremeno primali moje newsletere i obavijesti o nekim zanimljivim događajima, radionicama, seminarima i predavanjima. Ja te podatke neću dijeliti ni s jednom trećom stranom, fizičkom osobom, tvrtkom ili bilo kojim drugim elektronskim ili fizičkim putem.

U KOJOJ MJERI SE RASPOLAŽE S VAŠIM OSOBNIM INFORMACIJAMA

Uvid u dobrovoljne osobne informacije mogu imati samo osobe koje su u funkciji rada na ovoj stranici, odnosno njezin vlasnik Nenad Ljubić. Anonimne informacije koje se prikupljaju kolačićima mogu biti korištene od strane trećih strana, u slučajevima kada dijelite sadržaj iz ove stranice na društvene mrežne, različite portale ili druge internetske poveznice.

Zadržavam pravo upotrijebiti ili otkriti neke informacije bez prethodne obavijesti ili vašeg pristanka, i to u slijedećim slučajevima:

  • Ako to zatraže državne zakonske institucije.
  • Ako se pojavi potreba za istragom uslijed prekršenog zakona.
  • U slučaju  pritužbi ili optužbi nekog klijenta.
  • Kako bih zaštitio svoju imovinu, integritet ove WEB  stranice od hakerskih napada ili ako se na bilo koji način ugrozi sigurnost njezinih posjetitelja.
  • Da bih ispunio neke vaše zahtjeve.

ZA IZJAVU O KORIŠTENJU KOLAČIĆA, MOLIM VAS DA KLIKNETE OVDJE

PORUKE U ELEKTRONIČKOM OBLIKU

Kada mi šaljete elektroničku poštu sa svojim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom, ja te podatke koristim samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Međutim, prijenosi podataka temeljeni na internet protoku mogu imati sigurnosne propuste, pa stopostotna zaštita ne može biti zajamčena. Ako imate kakvih bojazni za sigurnost vaših podataka, primjerice, kod ispunjavanja formi za preuzimanje besplatnog sadržaja, možete potrebne osobne podatke dostaviti putem alternativnih komunikacijskih kanala i to putem ove adrese e-pošte: neno_hr@yahoo.com.

VAŠA PRIVOLA

Vaše osobne podatke obrađujem samo na temelju vaše privole. To znači da ću zatražiti vaše očitovanje i potvrdu da prihvaćate da osobne podatke koje ste mi dali popunjavanjem kontakt forme i korištenjem ove WEB stranice obrađujem u svrhu određenu ovim Pravilom zaštite privatnosti. Vašu privolu zatražit ću prilikom popunjavanja odgovarajućeg kontakt obrasca dostupnog na ovoj WEB stranici.

NA KOJI NAČIN VI MOŽETE IMATI KONTROLU NAD SVOJIM OSOBNIM PODACIMA

Svoju pretplatu na moje newslettere, obavijesti ili e-poštu možete prekinuti slijedeći poveznicu odjava koja se nalazi na dnu svake obavijesti koju dobijete od mene. Ja ću se potruditi da u što kraćem roku poduzmem mjere brisanja svih vaših podataka koji su mi dostupni.

VAŠ PRISTUP PODACIMA, NJIHOVA IZMJENA, NADOGRADNJA ILI BRISANJE

Vaše je pravo u svakom trenutku zatražiti brisanje podataka. Također, imate pravo u svako doba zatražiti uvid koje vaše osobne podatke spremam u svoj popis osobnih podataka registriranih korisnika, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenim ili izbrišem. To ćete učiniti tako da pošaljete zahtjev na moju adresu e-pošte neno_hr@yahoo.com.

Ukoliko smatrate ili sumnjate da su vaši podaci na bilo koji način ugroženi, uložit ću razumne napore da potvrdim vaš identitet i spriječim neautoriziranu obradu vaših osobnih podataka.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Iako poduzimam SVE dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili dostupa, ne mogu jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljam neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujem odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

SIGURNOST PODATAKA

Radi sigurnosti podataka na mojoj stranici Iscjeljivanje Ljubavlju te kako bih se osigurao da sadržaj, funkcionalnost i usluge budu pristupačni svim korisnicima, moj računalni sustav koristi programe koji prate posjetu na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj stranici strogo su zabranjeni.

VAŠE PRAVO DA BUDETE ZABORAVLJENI

U svakom trenutku od mene možete  zatražiti da vas uklonim s popisa korisničkih adresa e-pošte, da izbrišem sve podatke koji su mi o vama dostupni, i to zahtjevom na ovu adresu e-pošte: neno_hr@yahoo.com. Također, na dnu svake WEB stranice, kao i e-poruke ili newslettera nalazi se poveznica s odjavom preko koje možete prekinuti pretplatu. To će me potaknuti na uklanjanje svih podataka koje imam o vama.

UVJETI KORIŠTENJA, OBAVIJESTI I NAKNADNA REVIZIJA

Svaka vaša posjeta naše WEB stranice podliježe ovom Pravilu zaštite privatnosti, kao i Pravilu o korištenju kolačića. Ako imate nekih nedoumica, sumnji ili vas jednostavno zanima nešto više, molim vas da me kontaktirate putem ove adrese:  neno_hr@yahoo.com, na što ću odgovoriti u što kraćem roku. Kako se bude mijenjala struktura ove stranice,  načina kontaktiranja s korisnicima ili iz bilo kojeg razloga dođe do neke izmjene načina na koji prikupljam vaše podatke, mijenjat će se i ovo Pravilo zaštite privatnosti. Možda vas periodično obavijestim o takvim promjenama i to putem e-pošte, osim ako nas prethodno ne obavijestite o neprihvaćanju takvih poruka. Trenutna Pravila zaštite privatnosti vrijede za sve usluge, informacije i prakse koje koristim na ovoj stranici. Ja neću ni na koji način mijenjati svoju praksu i način zaštite vaših osobnih podataka bez da prethodno zatražim vašu privolu.

PROMJENE PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Povremeno ću nadograđivati ova Pravila, ovisno o tome kako se bude javljala potreba, a sve u cilju što kvalitetnije vaše zaštite. Preporučujem da povremeno provjerite ova Pravila kako biste se uvjerili da je sve u skladu s vašim očekivanjima i da je vaš boravak na našoj WEB stranici siguran.  Za sve eventualne izmjene obavijestit ću vas putem e-pošte, osim ako ste izričito zabranili primanje takvog sadržaja. Pravila zaštite privatnosti primjenjuju se do raskida istih od vaše ili moje strane. Vaš raskid moguć je u bilo kojem trenutku, a odnosi se na prestanak korištenja ovih stranica i poništenje svih vaših osobnih podataka.

Ova Pravila posljednji put su izmijenjena 05. ožujka 2022. godine i zamjenjuju svaka druga Pravila zaštite privatnosti koja su važila prije tog datuma

Hvala,

Nenad Ljubić