Ne možemo biti sretni mentalnom odlukom. Sreća je stvar energije. Ako smo iscrpljeni, potrošeni i imamo zastrašujuću investiciju u samovažnost, to je energetski kredit, a rate se plaćaju životnom silom.

Ako odemo na neki seminar u kojem se događa sreća, mi krademo energiju tog okruženja. Kao da smo se privremeno uključili u struju tog prostora i ljudi pa jedno vrijeme živimo od te ukradene energije. Ipak, kad dođemo doma ono staro se vraća. Okruženje je sad to od “ne mogu ja to, nije to za mene, svi su krivi” i tada smo u toj struji. Zato pravi seminar počinje u ponedjeljak s primjenom naučenog. Tu je vidljiva sva naša odgovornost i sve je jasno. Nema šanse da ćemo biti u stanju simulirati sreću i ushićenost koja je bila na radionici! Kaže se “ako laže koza ne laže rog”! “Rog” je u tom slučaju unutarnja energetska rezerva i povjerenje, a “koza” misaona konstrukcija kako bi sreća trebala izgledati.

Sreća je energija u pokretu, ona ne može stagnirati, nije konstanta kao što je to znanje ili matematička formula. Ona se provocira odlukom, a izvodi tijelom. Naš stvarni odabir je da djelujemo u tom smislu, jer je to resetiranje učmalosti i traganje za svježim izvorima unutarnje snage.

Radost, dakle, ne može biti verbalna nego energetska. Ako imamo dovoljno energije, bit ćemo u stanju otpustiti samovažnost i prosuđivanje svog stanja. Onda u toj praznini možemo potražiti sreću, onaj apstraktni dio koji nema vidljivoga uzroka. A to je jedina sreća koja se zapravo računa!

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.