Ako vam se čini da nemate nikakav talent ni svrhu, da nemate strasti, niste sami. Mnogi ljudi traže nešto što bi mogli raditi, a da to vole i da ih privlači. Oni vjeruju da nemaju ništa za ponuditi svijetu, da su “obični” i nemaju nikakvu strast. Na žalost, problem je što oni slušaju svoj intelekt.

Vaš intelekt opsjednut je potrebom da sve zna i razumije. On sve želi potvrditi, procijeniti rizike, odrediti koliko što vrijedi. Strast i talenti se, međutim nalaze u srcu. Da biste ih otkrili, morate vjerovati svojem srcu, otvoriti se prema novim mogućnostima, posvetiti svoje vrijeme u potragama o kojima prije možda niste ni razmišljali i prirodnim sklonostima za koje niste ni znali da ih posjedujete (ili ste ih olako odbacivali kao zanemarive). Na primjer, biti dobro organiziran je talent. Možete ga iskoristiti da pomognete drugima koji su u tome loši i olakšati im život. Slično, možda ste dobar slušatelj. Ako ste tu kvalitetu kod sebe osvijestili, možete u velikom mjeri pomoći drugim ljudima. Imati dobar stav također je talent. Postoji cijelo mnoštvo lijepih karakteristika koje uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo su rijetkost.

Jednom prilikom sudjelovala sam na jednoj vježbi gdje su me pitali da nabrojim dva talenta koje sam upotrijebila pri interakciji s drugim ljudima. Odgovorila sam da su to moja strast i entuzijazam. Biste li ove stvari proglasili talentima? Možda i ne, ali za mene oni to jesu. Uz njihovu pomoć povezujem se s ljudima i dopirem do njihove suštine. Nisam uopće razmišljala prije ovog odgovora; evidentno je da je stigao iz inspiracije. Naravno, postoji i cijelo mnoštvo talenata koji su društveno priznati, odnosno izdvojeni kao takvi, poput pjevačkog, glumačkog ili sportskog, ali ja se želim pozabaviti onima koji su često podcjenjivani, a itekako su vrijedni i sposobni pomoći drugim ljudima.

Mabel Katz – “Nulta frekvencija”, uskoro u izdanju Knjigoteke.

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms

Leave a Reply

Ako želite pratiti nove objave, molim upišite svoju adresu e-pošte i kliknite u kućicu "Notify me of new posts by email". Vaša adresa neće biti objavljena.

Svi podaci koje ostavljate na ovoj WEB stranici podložni su našim Pravilima zaštite privatnosti. Vaše ime i adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu ako ste se pretplatili na sadržaj ove WEB stranice. Podaci će se strogo čuvati i neće se dijeliti s trećim stranama, osobama ili tvrtkama. U svakom trenutku možete zatražiti ukidanje pretplate te brisanje svih vaših podataka iz naše datoteke. Za sva pitanja i zahtjeve obratite se na ljubavuknjizi@yahoo.com.