Konverzacija iz inboxa 🙂

Neno, zašto vama sve one žene na vašem FB zidu stavljaju ona pusta srca i govore vam volim te?

😀 Ima tu i muškaraca, naravno. Većina mojih FB prijatelja su osobe iz grupe Ho’oponopono i naše druženje datira još iz 2012. Mi smo odavno prelomili analize oko tako jednostavnih riječi koje su zapravo vrlo lijepe i nose najdublju moguću poruku. Dakle, nemamo više pardona: reći Volim te je nešto posve prirodno kao i dobar dan.

U toj drevnoj havajskoj praksi izrazi  Volim te i Hvala su alati za čišćenje podsvjesnih programa, sjećanja i podataka. U ovom slučaju ne govori se Volim te kao osobi, ne izražava se Ljubav. To je jednostavno izraz koji izražava spontanu zahvalnost i omogućuje nam da propustimo stvari koje nam se pojavljuju u životu, umjesto da se u njih angažiramo.

Dakle, reći Volim te (u sebi naravno) nekome koga ne poznajete osobno ili ga poznajete, ali vam je trn u oku, predstavlja čin odgovornosti za svoj život, odnosno volju za čišćenjem kolektivnih sjećanja što ih svi dijelimo i stvaraju nam probleme u životu.

Aha, sada mi je jasno. Ja sam ipak tip analitičar. To volim te je prelijepo, ali toliko izlizano od zloupotrebe da gubi smisao više.

– 😀 Moramo ga zato de-izlizati! Trebamo resetirati sjećanja da je to s..nje 🙂 . To i jest poanta! Mi smo toliko uvučeni u rutinu te bazne emocije koja sve pokreće da uvijek plačemo za njom. Kukamo kako je nema, kako nas nitko ne voli i kako to ne postoji. Oko izraza Volim te postoji toliko programa, straha i srama, da je to za nevjerovati! Nema spontanosti, sve je kalkulacija i vječno vaganje “što tu ima za mene”. Zato moramo sve to izbrisati i početi ispočetka. A počinjemo iznutra. U svemu postoji središte, a središte naše Ljubavi je u nama. Naš posao je osvijestiti i prepoznati taj prvi Volim te, prvu Ljubav. To moramo stalno filtrirati, raditi na čišćenju omotača koji nam Ljubav stalno opisuje i šapuće da je ovo ili ono. A onda ćemo iz nje izvlačiti energiju za taj svakodnevni “Volim te”. Ono će nam biti sidro i snaga za izazove što ih život nosi.

Volim te je misterija života. Da bi svijet postojao i život u njemu, nešto ga mora privlačiti da se veže i spaja, da se razmnožava i širi. Neka sila toliko jaka da joj ništa ne može odoljeti!

Perspektiva Ljubavi kao namjere za postojanjem temelj je ljepšeg i mirnijeg života. Vi tada imate novi, širi fokus, a onaj stari vas više neće zanimati jer ste unutar sebe osjetili nevjerojatnu privlačnost. Mir je onda neumitan jer znate da imate sve što vam je potrebno u ovoj avanturi što se zove život.

<3

PREUZMITE SVOJU BESPLATNU KNJIGU!
Uživajte u predivnoj knjizi 'Crtice o Ljubavi i... Ho'oponoponu'!
Ispunite podatke u poljima i knjiga je vaša! Cijenim vašu privatnost i podaci se neće ni u kom slučaju dijeliti dalje, a spamanje ne dolazi u obzir! Vaše podatke tretirat ću u skladu s mojim Pravilima zaštite privatnosti, koje možete pročitati ovdje: https://nenadljubic.com/pravila-zastite-privatnosti/
Powered by Optin Forms